Mainstream to zamlčiava, hoci za vecou stojí aj poslanec Bundestagu: Nemecké Hnutie proti sankciám voči Rusku rastie a dokonca už i cezhranične!

11.10.2024 16:01

Člen Bundestagu Steffen Korte (AfD) poznamenal, že „každý nemecký občan pociťuje pokles životnej úrovne, sociálneho zabezpečenia a zhoršenie v mnohých iných oblastiach“.

 

V Nemecku vzniklo hnutie s názvom „Stop the Sanctions“ proti protiruským sankciám, ktoré každým dňom naberá na sile.

 

Agentúre TASS to povedal Steffen Korte, člen Bundestagu a člen jeho Výboru pre energetiku a ochranu klímy.

 

„Hnutie sa stáva každým dňom populárnejším. Okrem toho dostávame podporu od mnohých politikov a občanov z Nemecka a iných európskych krajín, ktorých to, čo sa deje, a vyhliadky takmer nevyhnutnej energetickej krízy znepokojuje rovnako ako Nemcov,“ oznámil Korte.

 

Povedal, že iniciatíva je namierená proti politickým a ekonomickým sankciám uvaleným na Rusko, ako aj na Čínu, Irán a ďalšie štáty, ktoré spôsobili viac škôd nemeckej ekonomike ako samotným týmto krajinám.

 

"Obyvatelia našej krajiny sa obávajú vplyvu sankcií, každý pociťuje pokles životnej úrovne, sociálneho zabezpečenia a zhoršenie v mnohých iných oblastiach. Vláda, ktorá kladie nejasné geopolitické ciele nad záujmy vlastného ľudu, už nie je dôveryhodná,“ zdôraznil Korte.

 

„Hnutie je informačná štruktúra otvorená každému, kto chce prelomiť blokádu, ktorá nám bola nanútená. Len spoločne môžeme dosiahnuť zrušenie týchto sankcií, ktoré majú strašné dôsledky pre európsku ekonomiku, a vrátiť sa k našej predchádzajúcej životnej úrovni a ďalej sa rozvíjať,“ povedal poslanec.

 

Korte vyzval všetkých, aby si prečítali programové memorandum a správu o zlom stave nemeckej ekonomiky, ktoré sú zverejnené na webovej stránke hnutia.

 

„Som si istý, že naša pozícia a naše ciele si získajú milióny európskych myslí a sŕdc,“ uzavrel poslanec.

 

Túto občiansku iniciatívu už podporili aj ďalší poslanci v Bundestagu, viacerí europoslanci a štátni politici.

 

V programovom dokumente zverejnenom na webovej stránke hnutia sa uvádza, že členovia hnutia plánujú zbierať podrobné informácie o vplyve sankcií na nemeckú ekonomiku, budú sa rozprávať s podnikateľmi ničenými sankciami, organizovať stretnutia s nimi. Budú  pripravovať aj petície a budú všetko šíriť aj na sociálnych sieťach.

 

Všetky aktivity budú podľa organizátorov prebiehať striktne v rámci nemeckej a európskej legislatívy.