Mainstream obviňuje AfD a Wagenknecht z lží o mierových rokovaniach Kyjeva a Moskvy z marca 2022. Teraz to ale potvrdil New York Times! A mier bol na dosah!

19.06.2024 19:19

Ten zverejnil dokumenty z mierových rokovaní medzi Moskvou a Kyjevom z roku 2022.

Denník New York Times zverejnil zápisnicu z týchto rokovaní medzi Ruskom a Ukrajinou v marci a apríli 2022. Potvrdil tak pôvodné ruské informácie, ktoré Západ a mainstream popierali.

 

Zároveň sa tak potvrdilo, že AfD a šéfka BSW, Sahra Wagenknecht v tejto veci neklamali a ani nešírili ruskú propagandu, ale hovorili pravdu.

 

 

V marci a apríli 2022 sa v Bielorusku a Turecku uskutočnili mierové rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou, počas ktorých Kyjev splnil ruské požiadavky.

Kyjev potom koncom marca navrhol, že Ukrajina zostane trvalo neutrálnym štátom, ktorý nezískava jadrové zbrane, nevpúšťa cudzie jednotky do krajiny a intenzívne odzbrojuje. Rusko bolo na oplátku ochotné podporiť Kyjev pri vstupe do EÚ a niektoré štáty mali Ukrajine poskytnúť bezpečnostné záruky.

 

O podrobnostiach, ako napr. presný rozsah ukrajinského odzbrojenia sa ešte rokovalo, ale v zásade panovala zhoda. Cieľom bolo vyriešiť sporné územné problémy o Krym a o Donbaské republiky priateľsky na mierových rokovaniach do 15 rokov.

 

New York Times teraz v článku informoval o rokovaniach v marci a apríli 2022 a zverejnil aj tri kľúčové dokumenty. Išlo o návrh zmluvy zo 17. marca 2022, o Istanbulské komuniké z 29. marca 2022, v ktorom samotná Ukrajina uviedla práve spomínané návrhy a o návrh zmluvy zo dňa 15. apríla 2022.

 

Teraz kľúčová otázka – prečo, napriek tomu, že už bolo všetko dohodnuté, napokon predsa len neprišlo k mieru?

 

Článok New York Times je mimoriadne zaujímavý najmä tým, že v podstate potvrdzuje ruskú verziu rokovaní z roku 2022,  ale nakoniec predsa len aj zavádza, lebo prezentuje niečo inakšie, ako v skutočnosti bolo. Vo svojom článku odvádza pozornosť od toho, že to boli práve USA,  ktoré zabránili mieru, ktorý už bol na dosah. New York Times túto skutočnosť nespomína, ktorú teraz potvrdili mnohí účastníci rokovaní či priamo alebo nepriamo zainteresovaní.

 

Napriek týmto odklonom amerických novín od úlohy USA v mierových rokovaniach v roku 2022 je pozoruhodné, že západné publikum je teraz konečne informované o podrobnostiach mierových rozhovorov, aj keď s veľkým oneskorením.

 

 

Tu je zmienený článok z USA:

www.nytimes.com/interactive/2024/06/15/world/europe/ukraine-russia-ceasefire-deal.html

 

Ja som v tejto veci napísal pred rokom obsiahly článok, kde uvádzam, prečo Západ vtedy zabránil mieru:

 

Putin ukázal africkej delegácii tajný dokument o mierových rokovaniach z marca 2022

22.06.2023 23:19

Počas nedávnych rozhovorov s hlavami afrických štátov v Moskve prezident Putin ukázal návrh zmluvy parafovaný Kyjevom o rokovaniach s Ukrajinou na jar 2022. Dokument dokazuje, že mier bol možný a bolo k nemu veľmi blízko už v apríli 2022, a to samozrejme vyvoláva ďalšie otázky……………………………………