Mainstream mlčí! Trump odhalil Bidenov „domček z karát“: Sankcie USA ničia globálnu dolárovú hegemóniu! Rozpadá sa ako „domček z karát“

27.09.2024 10:44

Donald Trump zrejme  si už plne uvedomil, že všetky sankcie USA voči Rusku, Iránu, Číne a iným krajinám v konečnom dôsledku spôsobujú USA podstatne viac škody ako úžitku.

 

Republikán vyzýva na ukončenie súčasného režimu sankcií – aj preto, aby sa zachoval status amerického dolára ako svetovej rezervnej meny.

 

Bývalý americký prezident Donald Trump vo svojom nedávnom  prejave, ktorý šokoval washingtonský establishment, zdvihol hrubú oponu jedného z najlepšie strážených tajomstiev americkej zahraničnej politiky:

 

Štátnicky veľmi racionálne zanalyzoval sebazničujúci a doslova iracionálny charakter  Bidenovej politiky amerických sankcií. Trump s presnosťou skvelého chirurga rozobral a pranieroval domnelú múdrosť vládnucej elity.

 

"Naše sankcie," hrmel nahnevane jeho hlas do mikrofónu, "nie sú nič iné ako trójsky kôň, ktorého sme sami zatlačili do pevnosti našej ekonomickej dominancie."

 

Trump odhalil to, čo sa americkí architekti globálneho finančného poriadku zúfalo snažia utajiť a skryť:

 

Trestajúce sankcie voči „zlým“ štátom, ktoré boli kedysi  nafúkanou diplomaciou USA oslavované ako „strieborná guľka z pušky“, ktorá „zlých“ tvrdo zasiahne, sa stali bumerangom, ktorý otriasa samotnými základmi dolárovej hegemónie.

 

Donald Trump ďalej:

 

"My takto len doslova nútime svet, aby si našiel svoje alternatívy k doláru. A to je len presne tak, ako keby sme dávali svojim súperom rady a pokyny, ako nás a náš dolár majú obísť a si zriadiť svoju vlastnú menu."

 

Americký exprezident Trump to prednášal s takou s otvorenosťou, ktorá sa v kuloároch moci vyskytuje len mimoriadne zriedkavo!

 

Nezamýšľané dôsledky tejto politiky sú pre Spojené štáty zničujúce. Zatiaľ čo sa Washington vyhrieva v naivne klamnej ilúzii moci, tak Rusko, Čína a Irán vytvárajú nečakane rýchlo nové spojenectvá v Afrike, Ázií, latinskej Amerike i v Európe, ktoré majú veľký potenciál pretvoriť celý svetový poriadok do novej konštelácie.

 

„Každá sankcia je klincom do rakvy petrodolára,“

varoval Trump na záver svojej prednášky a strhol tak úplne fasádu údajnej sily, ktorá skrýva skutočnú slabosť americkej stratégie.

 

Tým zároveň aj zasadil silný úder Kamale Harris, ktorá podporuje politiku sankcií Bidena a chce ju ďalej robiť, ak bude prezidentka USA.

 

Zatiaľ na Trumpov útok nereagovala a je otázka či vôbec bude.

 

Jej intelektuálny potenciál je len na úrovni nemeckej ministerky  Baerbock.