Kyjev zaútočil na strategické zariadenie ruských jadrových síl. Psychopati USA a Kyjeva nám chystajú novú „Hirošimu a Nagasaki“!

31.05.2024 16:52

Kyjev minulý týždeň zaútočil bezpilotným lietadlom na dôležitú súčasť ruského systému včasného varovania na odhaľovanie útokov medzikontinentálnych balistických rakiet. Kyjev tak priviedol svet na pokraj jadrovej katastrofy, o čom západné médiá radšej mlčia.

 

V noci z 22. na 23. mája zaútočil Kyjev na radarovú stanicu Armavir v juhozápadnom ruskom regióne Krasnodar pri Čiernom mori. Armavir nie je hocijaký radarový systém, ale dôležitá súčasť ruského systému včasného varovania na odhaľovanie útokov medzikontinentálnymi balistickými raketami a teda súčasť ruských strategických jadrových síl.

 

Tento radar je spolu s ďalšími podobnými zariadeniami pilierom, na ktorom spočíva strategická bezpečnosť Ruska. Poškodenie radaru pravdepodobne vytvorilo krátkodobo „slepý bod“ pre Rusko v jeho jadrovej obrane.

 

Podľa ruskej jadrovej doktríny nás ale takéto útoky približujú k jadrovej vojne, pretože útoky, ktoré obmedzujú možnosti ruského jadrového odstrašovania, by mohli byť dôvodom na rýchly preventívny ruský jadrový úder, keďže jadrové odstrašovanie je dôležitou súčasťou národnej bezpečnosti Ruska.

 

Rainer Rupp napísal pre RT-DE článok, v ktorom cituje množstvo renomovaných odborníkov, ktorí popisujú nebezpečenstvo tohto útoku.

Dá sa s istotou vylúčiť, že Kyjev, ktorý svoju vojenskú stratégiu úzko koordinuje s USA a NATO, konal bez zelenej z Washingtonu.

 

Tento Útok teda ďaleko presahuje eskaláciu, ktorú Západ doteraz na Ukrajine podnikol. Kyjev útokom priviedol Európu a svet o krok bližšie k pokraju termonukleárnej vojny.

Dmitrij Rogozin, ruský senátor a bývalý šéf Roskosmosu, okrem iného napísal na Telegrame:

 

"Teraz sme nielen na prahu, ale už aj na hranici, za ktorou sa začne nezvratný kolaps strategickej bezpečnosti jadrových mocností, ak sa nepriateľ nenechá takýmito činmi odradiť."

 

Je pozoruhodné, že nemecké médiá o incidente zrejme neinformovali, aspoň o ňom nemožno nájsť správu okrem krátkej informácie na Google News od spoločnosti Merkur, ktorá sa objavila o niekoľko dní neskôr. Nejaké správy sú aj v rakúskych médiách, ale tie treba hľadať špeciálne.

 

Z toho vyplýva, že západné médiá chcú zrejme pred svojimi čitateľmi skryť nebezpečie atómového požiaru, s ktorým sa Kyjev zahráva s otvorenou podporou NATO.