Kvôli zasahovaniu do volieb: Donald Trump sa Zuckerbergovi vyhráža doživotným väzením

08.09.2024 21:50

Donald Trump obviňuje Facebook a jeho šéfa Marka Zuckerberga zo zasahovania do volieb v prospech Demokratov, a vyhráža sa technologickému podnikateľovi doživotným väzením, ak bude zvolený za prezidenta a takéto zasahovanie bude opäť preukázané. 

 

Sám Zuckerberg zdôrazňuje, že už nechce byť pod tlakom politiky tak, ako bol na neho vyvíjaný Bidenovou administratívou v posledných voľbách, keď Biden „zvíťazil“.

 

Bývalý americký prezident Donald Trump vo svojej pripravovanej knihe vážne obvinil Marka Zuckerberga a pohrozil generálnemu riaditeľovi Meta, aby nezasahoval do prebiehajúceho volebného boja a ani do nadchádzajúcich prezidentských volieb.

 

Vyplýva to zo správy média Politico, ktorý získal informácie o Trumpovom novom diele „Save America“. V knihe, ktorá má vyjsť budúci týždeň, Trump obviňuje Zuckerberga zo sprisahania proti nemu počas volieb v roku 2020.

 

Trump v knihe hovorí aj o dare 420 miliónov dolárov, ktorý Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chan poskytli na financovanie volebnej infraštruktúry pre Bidena. Exprezident to opisuje ako „hanebnú bariéru“ a „skutočné sprisahanie proti  prezidentovi, ktorým vtedy bol“.

 

Podľa Politico kniha obsahuje nedatovanú fotografiu stretnutia Trumpa a Zuckerberga v Bielom Dome. V knihe Trump tvrdí, že Zuckerberg bol vždy priateľský a priviedol svoju manželku na večeru a zároveň sa ale pokrytecky proti nemu sprisahal.

 

Trump vo svojej knihe Zuckerberga varuje:

 

„Pozorne ho sledujeme, a ak tentoraz urobí niečo nezákonné, tak strávi zvyšok života vo väzení – rovnako ako ostatní, ktorí podvádzajú v prezidentských voľbách v roku 2024."

 

V júli Donald Trump na svojej platforme Truth Social oznámil, že ak bude zvolený za prezidenta, tak bude stíhať „volebných podvodníkov v bezprecedentnom rozsahu“.

 

Meta zatiaľ Trumpove obvinenia nekomentovala.