Kto je M. Stürzenberger a prečo ho islamisti nenávidia a chcú zavraždiť? – naposledy v Mannheime pri jeho antiislamistickom podujatí, kde ho ťažko poranili a zavraždili policajta

08.06.2024 22:33

Michael Stürzenberger je pre islamistov niečo ako červená plachta pre býka. Jeho kritici hoci nepatria k islamistickej scéne, ale sú prívrženci systému, označujú tohto rodáka z Bad Kissingen za rasistu, islamofóba alebo nacistu.

 

Je to obrovská hanba, že bojovníka proti islamizmu takto difamujú vlastní ľudia.

 

Stürzenberger už roky chodí po republike a polemizuje a bojuje proti politickému islamu, ako to sám opisuje. Často pritom drží v rukách Korán a verejne z neho cituje násilné pasáže a varuje pred postupnou islamizáciou, ktorá na Západe prebieha.

 

Jeho politická kariéra bola spočiatku dosť nenápadná. Stürzenberger pracoval ako športový reportér pre Sat 1 a RTL v Bavorsku, vstúpil do CSU a v roku 2000 sa stal tlačovým hovorcom političky Moniky Hohlmeier – dcéry legendárneho bavorského politika Franza Josefa Straußa.

 

Potom v roku 2008 nastal zlom v jeho živote. Pri teroristickom útoku islamistov v indickom Bombaji zomrel jeho blízky stranícky priateľ (166 mŕtvych). Stürzenberger vystúpil z CSU, ktorá sa čoraz viac vzďalovala od ideálov a hodnôt tradičnej kresťanskej kultúry ako ich táto strana hlásala a prízvukovala v časoch šéfa bavorskej vlády a predsedu CSU, F.J. Straußa. Vstúpil do konzervatívne pravicovej strany „Die Freiheit“ a stal sa odporcom islamu.

 

Začal ho tvrdo a extrémne kritizovať– vrátane jeho výziev na násilie a zabíjanie „neveriacich“, telesných trestov v práve šaría, pohŕdania homosexuálmi, nenávisti voči Židom a očierňovania nemoslimov ako „Kuffara“.

 

V Mníchove sa pokúsil zorganizovať občiansku iniciatívu proti výstavbe novej mešity a vystupoval ako rečník na pravicových demonštráciách – vrátane pochodov proti salafistom (HoGeSa)“ v Hannoveri a Pegide v Drážďanoch. Stürzenberger bol dočasne aj šéfom mníchovskej pobočky protiislamskej aliancie.

V jednom článku prirovnal islam k „rakovine“ a na zhromaždení Pegidy v Grazi povedal, že každý moslim je „potenciálny terorista“.

 

To sa samozrejme nadšenej pozývateľke moslimských migrantov (vrátane nespočetných islamistov) a ich hostiteľke, bývalej kancelárke Merkel neveľmi páčilo, a tak prišli konzekvencie za to,  že „urážal“ jej premilených hostí:

 

Spolkový úrad na ochranu ústavy dal  Stürzenbergera na radar a zaradil ho aj do novoformulovanej kategórie „islamofóbia relevantná pre ochranu Ústavy".

Po odchode Merkel z politiky sa ale až od roku 2023 Stürzenberger v Úrade na ochranu ústavy už nespomína.

 

Pred smrtiacim útokom nožom Afganca Suleimana  Ataeeho 31.mája v Mannheime Stürzenberger a jeho kolegovia boli už niekoľkokrát napadnutí radikálnymi moslimami v Mníchove a Bonne a niektorí boli zranení.

 

Michael Stürzenberger sa v posledných rokoch angažuje v združení „Citizens' Movement Pax Europe“, pod ktorého záštitou organizuje aj svoje mítingy – naposledy v Mannheime. Podľa vlastného vyhlásenia združenie robí všetko pre „zachovanie kresťansko-židovskej kultúry v Nemecku a Európe a za zachovanie slobodného a demokratického poriadku“.

 

 

Takto to v Nemecku ale vyzerá pre tých, ktorí kritizujú islamizmus, že veľmi rýchlo sa preto môžu stať v očiach Úradu pre ochranu ústavy nepriateľmi Ústavy.