Konečne sa prebudili: Hlavná vojnová strana Nemecka, strana Zelených stratila milióny voličov – Nemci majú plné zuby jej vojnovej politiky!

17.06.2024 17:08

Zelení podľa prieskumu inštitútu Insa klesli na najnižšiu úroveň za posledných šesť rokov. Milióny voličov sa od nich odvracajú. 

 

Konečne precitli masy nemeckých občanov a si začali naplno uvedomovať, že strana Zelených, ktorej dali svoju dôveru, ich oklamala a že jej najväčšou „zásluhou“ je gradujúca deindustrializácia Nemecka, za ktorou stojí minister Habeck a dezolátne vyprázdňovanie (niekedy bohato preplnenej) štátnej kasy pre Ukrajinu, za čím stojí ministerka Baerbock.

 

Medzitým sa preferencie pre AfD a BSW posúvali smerom nahor.

 

Zelení klesli na najnižšiu úroveň od júna 2018, ako to ukázal „nedeľný politický trend“ Insa. Podľa týždenného prieskumu pre „Bild am Sonntag“ strana Zelených získala len jedenásť percent hlasov, čo je o jeden percentuálny bod menej ako minulý týždeň a najhoršie číslo za šesť rokov.

 

Podľa šéfa Insa Hermanna Binkerta to zodpovedá strate viac ako dvoch miliónov hlasov v porovnaní s federálnymi voľbami v roku 2021.

 

Celkovo sú strany semaforovej koalície podľa prieskumu ďaleko od vládnej väčšiny: SPD má rovnako ako minulý týždeň 16 percent, FDP päť. To znamená, že súčasné vládne strany by získali len 32 percent hlasov, ak by sa Bundestag volil v nedeľu.

 

Jednoznačne najsilnejšou silou je podľa prieskumu CDU-CSU s 31 percentami hlasov (plus jeden percentuálny bod). AfD je druhou najsilnejšou stranou so 17 percentami.

 

Aliancia Sahra Wagenknecht (BSW) získala sedem percent.  Ľavica tri získala percentá a Slobodní voliči dve percentá.