Kancelár prišiel do Solingenu na miesto, kde islamský atentátnik vraždil – občania reagovali na jeho návštevu sklamane a nahnevane

26.08.2024 22:31

Olaf Scholz navštívil v pondelok miesto činu – a ignoruje občanov. V Solingene kancelár „vynikol“ len svojou rezervovanosťou od ľudí a za to zožal ostrú kritiku.

 

Stovky ľudí zo Solingenu sa v pondelok popoludní zišli na námestí Fronhofplatz, aby sledovali návštevu kancelára Olafa Scholza na mieste činu. V piatok tu na mestskom festivale zabil islamský migrant, ktorý mal byť už dávno odsunutý z krajiny, nožom troch ľudí a osem ťažko zranil.

 

Scholzove krátke a len strohé vystúpenie mnohí občania označili len za propagačné vystúpenie pre tlač a televíziu. 52 ročná obyvateľka mesta Melanie Krekel to pobúrene povedala za všetkých: „Toto celé, čo tu kancelár robí, je len obyčajná fraška!“

 

Scholza videli občania len celých päť sekúnd – keď vyšiel zo sklárskej dielne a objavil sa pred kamerami a novinármi. Keďže kancelára nebolo vôbec ani len počuť, tak niektorí si vytiahli smartfóny a spustili si živé vysielanie. Aspoň pár metrov pred ich očami mohli zistiť, čo sa deje.

 

Olaf Scholz na mieste činu v Solingene okrem iných prázdnych slov – akými sa často vyznačuje - povedal, že je „nahnevaný“ a „rozzúrený“. Neskôr povedal aj to, že má „hnev“ aj  na islamistov.

 

Ale keď kancelár hovorí, že je nahnevaný, tak v jeho tvári nevidíte žiadny hnev, len jeho typický úškrn. Tento kancelár, ktorý v Solingene hovoril, že sa hnevá, však vyzeral rovnako ako vždy vtedy, keď sa nehnevá.

 

Kancelárovi Scholzovi úplne chýba nielen schopnosť povedať správne slovo v správnom čase, ale predovšetkým aj empatia, ktorú od neho  v takých chvíľach zúfalí ľudia očakávajú.

 

To, čo na ňom vidíte a od neho počujete, je len rutina. To môže vytvárať bezpečnosť – ale len tam, kde neistota nie je problémom. Tam, kde je problémom neistota, tam štátnická rutina vytvára len jednu vec: Zmätok a vrcholú nedôveru.

 

A to, čo Scholz v Solingene povedal sa riadi len rutinou, ktorú si držiteľ moci zaviedol na dlhé roky.

Scholz: „Malo by sa urobiť „nevyhnutné“, a preto by sa mali sprísniť zákony o zbraniach, teraz veľmi rýchlo.“

 

To znamená, že sa to doteraz nestalo, a to nielen ani veľmi pomaly – ale vôbec.

 

A prognóza občanov je taká, že sa to ani  nestane.

A že islamistickí atentátnici budú v Nemecku ďalej vraždiť a ďalej dostávať azyl a migranti budú do Nemecka ďalej prúdiť  - pokiaľ budú vládnuť Zelení a SPD!

A tak je na občanoch Nemecka, aby to zmenili – začať musia už 1. septembra, keď sú krajinské voľby vo východnom Nemecku.

 

O atentáte v Solingene som napísal 24.8. článok:

Nemecko je krvavý raj pre kriminálnych migrantov: Solingen oslavoval svoje založenie, keď v piatok usmrtil nožom neznámy páchateľ tri osoby a viaceré ťažko zranil. Polícia si myslí, že ide o teroristický akt!