Je duch pápeža už v inom svete? Zdá sa to byť tak, keď nám odkazuje: „Brániť migrantom prísť k nám je smrteľným hriechom“

01.09.2024 11:38

Vedľajšie škody na úteku, ktoré boli na mnohých miestach mora pre „utečencov“ smrteľné, na pápeža zrejme vôbec nezapôsobili. Zdôraznil, že ​​„migranti odvážne riskujú životy, aby žili v mieri a bezpečí“.

 

Na generálnej audiencii v stredu Svätý Otec podľa talianskych médií  lamentoval nad tým, že ľudstvo sa odvracia od migrantov, ktorí sa vydávajú na životu nebezpečné cesty cez púšte a moria pri hľadaní lepšieho života.

 

O Stredozemnom mori povedal:

„Kedysi to bol komunikačný kanál medzi národmi a civilizáciami, ale dnes sa z neho stal cintorín. Mnohým úmrtiam sa dalo predísť.“

 

Pápež výslovne odsúdil tých, ktorí využívajú všetky prostriedky na odradenie migrantov na ceste do EÚ.

 

Pápež vyhlásil: „Robiť to vedome „je smrteľným hriechom. Podľa Biblie by mali byť novoprišelci prijatí bez odporu.“

 

Ďalej pripomenul: „Ste svedkami drámy ľudí utekajúcich pred útlakom a otroctvom, z miesta utrpenia, strachu a zúfalstva, na miesta oslobodenia, vykúpenia a naplnenia Božích prisľúbení."

František dodal, že sám Boh bude zdieľať utrpenie migrantov:

"Je s nimi, trpí, plače a dúfa s nimi."

 

Pápež to ešte zovšeobecnil: „Potom by všetci mali súhlasiť s tým, že migranti by nemali skončiť v smrtiacich moriach a púšťach. Tento cieľ sa však nedá dosiahnuť prísnejšími zákonmi ani hraničným dozorom.

 

Môžeme to zabezpečiť vytvorením bezpečných a pravidelných migračných trás a poskytnutím ochrany tým, ktorí utekajú pred vojnou, násilím, prenasledovaním a rôznymi katastrofami.

A Môžeme to dosiahnuť aj tak, že globálnu migračnú politiku založíme na spravodlivosti, bratstve a solidarite na všetkých úrovniach."

 

Tu sú fakticky možne len dve interpretácie pápežovho posolstva pre celý svet: 

 

„Tento muž žije už úplne mimo reality, takpovediac  už „v kráľovstve,  ktoré nie je z tohto sveta“, alebo zastupuje iné záujmy, a síce mocenské záujmy, aké majú globalisti.“