Je Brusel vojnychtivejší ako Biden? Len málokto to vie, že 13. septembra 2024 náš svet len o vlások unikol jadrovej vojne!

25.09.2024 15:53

Európsky parlament sa však zdal byť tým úplne nedotknutý: Krátko nato prijal uznesenie o „pokračujúcej finančnej a vojenskej podpore Ukrajine“.

 

Podľa všetkého sa  EÚ rozhodla čoraz viac preberať vojnové bremená USA sama a či presnejšie vyjadrené, uvaluje finančné bremeno na svojich európskych daňových poplatníkov:

USA podnecujú vojny a EÚ potom môže hromadiť a odstraňovať trosky. Takto vyzerá atlantická deľba práce v časoch pokračujúcej vojny!

 

Uznesenie Európskeho parlamentu, ktoré bolo prijaté 19. septembra 2024 pomerom hlasov 425 za, 131 proti a 63 sa zdržalo hlasovania, obsahuje v bode 9 napríklad tieto požiadavky s cieľom (o tom je len málo občanov EÚ informovaných!):

 

Dodať jeden milión nábojov na Ukrajinu

 

Urýchliť dodávky zbraní v reakcii na jasne identifikované potreby, najmä dodávky vyspelých systémov protivzdušnej obrany a iných zbraní a munície vrátane riadenej strely Taurus

 

Výzvu na rýchlu implementáciu záväzkov, ktoré EÚ a Ukrajina prijali v rámci spoločných bezpečnostných záväzkov

 

Opätovne potvrdiť svoje stanovisko, že všetky členské štáty EÚ a spojenci NATO by sa mali spoločne a jednotlivo zaviazať venovať aspoň 0,25 % svojho HDP ročne na vojenskú podporu pre Ukrajinu

 

Vzhľadom na ruské objasnenie situácie a na jasnú hrozbu Moskvy Západu americký prezident 12. septembra 2024 nepodpísal britskú písomnú žiadosť o uvoľnenie riadených striel britskej výroby [Storm Shadow] na Ukrajinu.

 

Napriek tomu vo svojom uznesení z 19. septembra 2024 EÚ hlasovala za urýchlené dodanie  nemeckých  rakiet s dlhým doletom Taurus na Ukrajinu.

 

Európsky parlament tým úmyselne a vedome riskuje jadrovú eskaláciu, pričom cieľové vektory Moskvy sú zamerané najmä na nemecké územie!

 

Výsledok hlasovania, ktorý symbolizuje vojnové šialenstvo a zaslepenosť väčšiny predstaviteľov EÚ, dokazuje, že establishment EÚ sa necháva bez rozmýšľania viesť politikou pozostávajúcou zo zmesi vojnového   štvania, ignorovania  hrôzostrašnej histórie 2. svetovej vojny, ktorú režírovalo hitlerovské Nemecko, nevedomosti, bezhraničnej nezodpovednosti a prekrúcania faktov z ruskej strany..

 

 

Hlasy na Západe, ktoré reprezentujú objektívny racionálny pohľad na ukrajinský konflikt, sú tlmené v médiách, spoločensky očierňované a neraz dokonca aj ohrozované na živote.

 

Zatiaľ je to najmä vďaka obozretnosti a múdrosti ruských štátnikov, že povestné prekračovanie „hraníc“ a provokácie NATO a jeho politických podporovateľov zatiaľ nevyústili do jadrovej vojny.

 

Situáciu zhoršuje skutočnosť, že atlantické kartelové médiá, prísne determinované cenzúrnymi opatreniami, zabezpečujú, že ich západní čitatelia sú nedostatočne a nesprávne informovaní. A tak veľká časť západnej populácie je zasypávaná atlantickou propagandou a zostáva vo veľkej miere odpojená od relevantných udalostí, pokiaľ ide o objektívne informácie.

 

 

A tak sú to často ruskí štátnici, ktorí zainteresovanej svetovej populácii náležite demonštrujú zložité politické problémy v plnom kontexte a dostatočne podrobne.