Hlúpy, hlúpejší, najhl….Nemecko: Teror-islamisti boli prijatí ako utečenci z Ukrajiny a dostalo sa im všetkých privilégií. Teraz stoja pred súdom v Düsseldorfe

31.07.2024 22:21

Prišli do Nemecka bez najmenších problémov prezlečení za vojnových ukrajinských utečencov cez Ukrajinu: Títo bojovníci Allaha  a islamisti chceli vniesť do Nemecka teror.

Sedem nebezpečných islamistov sedí teraz na lavici obžalovaných v prísne zabezpečenom „bunkri terorizmu“ düsseldorfského Vyššieho krajinského súdu. Ata A. (28, Turkménsko), Nuriddin K. (31, Tadžik), Shamshud N. (47, Tadžik), Mukhammadshujo A. (21, Tadžik), Raboni Z. (28, Tadžik), Said S. (32 , Tadžik) a Abrorjon K. (30, Kirgizsko) plánovali ničivé teroristické útoky v Nemecku.

 

Ich potenciálne ciele: Židia, liberálni moslimovia a veľtrh! Pravdepodobne ich už poslali z Tadžikistanu do západnej Európy ako teroristickú bunku. Teraz sú obžalovaní pred 6. trestným senátom Vyššieho krajinského súdu v Severnom Porýní-Vestfálsku - za založenie teroristickej organizácie. 

 

Podľa vyšetrovania federálneho generálneho prokurátora sa siedmi islamisti dostali do Nemecka na jar 2022 krátko po začiatku ruského útoku na Ukrajinu, čiastočne preoblečení za vojnových utečencov z Ukrajiny. Zrejme mali jasnú teroristickú misiu „Islamského štátu v provincii Khorasan“ (ISPK), v súčasnosti najnebezpečnejšej vetvy IS!     

 

Elitná federálna policajná jednotka GSG 9 prekvapila a zatkla siedmich členov teroristickej bunky ISPK v júli 2023.

Podľa obžaloby v Nemecku okamžite spojili svoje sily, aby „vytvorili izolované a sprisahané islamisticko-džihádistické združenie“.

 

Spolkový úrad kriminálnej polície sledoval cieľ „uskutočňovať významné útoky v Nemecku a západnej Európe s cieľom presadzovať ciele a zámery ‚Islamského štátu‘.

 

Podľa obžaloby sa obžalovaní za účelom realizácie svojho plánu „pravidelne stretávajú v rôznom zložení, obzerali si objekty útoku a obete, ako aj možné miesta činu a diskutovali o technickej realizácii svojich plánov“. Chceli vykonať útok na liberálnu „Mešitu Ibn Rushda Goetheho“ v Berlíne.

 

Teroristická skupina ISPK sa opakovane vyhráža útokmi vo svojom časopise „Voice of Khorasan“, naposledy na majstrovstvách Európy vo futbale v Nemecku.

 

Ďalším cieľom teroristickej skupiny bolo údajne poskytnúť finančnú podporu „Islamskému štátu“ zbieraním peňazí. Obžaloba federálneho generálneho prokurátora viní obžalovaných z účasti na prevodoch peňazí členom IS v období od mája 2022 do mája 2023.

Len v berlínskej mešite sa vyzbieralo a odovzdalo vyše 3200 amerických dolárov.

 

Žili roztrúsení po celom Severnom Porýní-Vestfálsku, aby boli čo najnenápadnejší. Skupina však bola vždy v osobnom kontakte, podľa obžaloby bolo minimálne 58 stretnutí. Stretli sa však aj s členmi teroristickej skupiny ISPK v zahraničí, vrátane Istanbulu a Teheránu.

Nebezpečná teroristická skupina ISPK má stáť aj za krvavým teroristickým útokom na hudobnú sálu v Moskve z 22. marca 2024, pri ktorom zahynulo vyše 140 ľudí.

 

Podozriví z terorizmu sú vo väzbe od júla 2023.

Sedem islamistov naposledy žilo v Ennepetale, Gelsenkirchene, Warendorfe, Gladbecku,

Düsseldorfe a Bornheime, niektorí bývali v ubytovniach pre utečencov.

 

Niekoľkí z nich vraj mali kontakt s teroristickými Tadžikmi z ISPK, ktorí údajne chceli na Vianoce a na Silvestra podniknúť útoky na Kolínsky dóm a Dóm svätého Štefana vo Viedni. Oba kostoly potom uzavreli ťažko ozbrojení policajti.