Hlupáci sa nikdy nepoučia – čo je ale dobré pre AfD: Poslanec CDU Marco Wanderwitz chce v Bundestagu predložiť návrh zákazu AfD

19.06.2024 12:20

Marco Wanderwitz už roky vedie kampaň za zákaz AfD. Teraz tento muž z CDU – chronický štváč proti tejto strane – ako vyhlásil, už zhromaždil dostatok poslancov na to, aby zaradil svoju žiadosť do programu Bundestagu.

 

Päť percent všetkých poslancov Bundestagu je potrebných na zaradenie vlastného návrhu do programu parlamentu. Poslanec Bundestagu Wanderwitz podá takýto návrh, aby v Spolkovom sneme prediskutovali návrh zákazu AfD.

 

Wanderwitz je považovaný za jedného z najvýraznejších predstaviteľov zákazu AfD v nemeckej politike. Už pred mesiacmi začal hľadať podporovateľov v Bundestagu pre zákaz AfD.

 

Takýto návrh môže podať Bundestag, spolková vláda alebo Bundesrat.

 

Politik CDU označil posledné výsledky AfD v európskych a miestnych voľbách vo východnom Nemecku za „strašidelné a deprimujúce“.

„V mnohých obciach a mestách by teraz pravicoví extrémisti mohli presadiť svoju agendu. A táto agenda je čoraz radikálnejšia. Nemôžeme a nesmieme sa na to len tak prizerať,“

hovorí Wanderwitz – to je ale reakcia ako v totalite!

 

Je rodákom z mesta Chemnitz – niekdajší Karl-Marx-Stadt - vo východnom Nemecku. Za kariérou v politike „ideologicky odputoval“ na jeho západ.

 

Mnohí jeho východonemeckí rodáci ho preto vnímajú ako zradcu a či odpadlíka od „východonemeckých hodnôt“ a označujú ho preto posmešne ako „der wandernde Witz“ – putujúci vic (vandrujúci žartík – ktorý „odvandroval“ na západ a teraz len štve a podnecuje proti AfD, ktorú nemeckí východniari „milujú" a volia, v neposlednom rade aj preto, že je za mier na Ukrajine).

 

Tento absolútny antidemokrat reaguje presne tak, ako sa to deje v autokratických diktatúrach, kde sa likvidujú strany, ktoré by mohli ohroziť diktatúru, ktorá sa sama vyhlasuje za demokratickú a všetkých politických oponentov, ktorí úspešne získavajú hlasy občanov difamuje ako nebezpečie pre jej „demokraciu“  a označí ich za nepriateľov „demokracie“ a štátu a ich prenasleduje.

 

Ale vo svojej politickej zaslepenosti tento „vandrujúci žartík“ nevidí, že čím viac brojí proti demokratickej AfD, ktorej nedobytnou baštou je celé vychodné Nemecko, tým viac voličov jej doslova nadháňa!

 

A že Rusko nenávidí viac ako mor, o tom svedčí aj nasledovné:

 

V rokoch 1999 až 2012 bol podpredsedom okresného združenia CDU Chemnitzer Land (od roku 2009 Zwickau) a od roku 2012 je okresným predsedom v Zwickau. V októbri 2022 oznámil, že už nebude kandidovať na okresného predsedu.

Svoje vystúpenie zo saskej CDU odôvodnil jasnou kritikou Michaela Kretschmera, predsedu saskej CDU a saského premiéra, ktorého obvinil, že je ten čo „rozumie Rusku a ho chápe“ – inými slovami, že je na jeho strane.