Hanba nemeckej vlády: Ministerka Faeser oznámila hraničné kontroly, ale až pod neúprosným tlakom AfD a BSW! Rakúsko hrozí Berlínu blokádou

10.09.2024 10:45

Spolková ministerka vnútra Nancy Faeser (SPD) oznámila kontroly na všetkých nemeckých hraniciach. Opatrenia sa majú začať 16. septembra a sú obmedzené predbežne na šesť mesiacov.

"Kým nedosiahneme silnú ochranu vonkajších hraníc EÚ s novým spoločným európskym azylovým systémom, musíme ešte prísnejšie kontrolovať naše štátne hranice,"

povedala pokrytecky ministerka vnútra Faeser.

 

Je to však tá istá Faeser, ktorá ešte donedávna niečo také odmietala ako  absurdné, populistické a protimigrantské  požiadavky od „rasisticko-fašistickej“ AfD.

 

Až teraz, keď táto strana „hrozivo“ mocnie a vo východnom Nemecku odsúva SPD takmer do úplnej bezvýznamnosti, tak táto tzv. politička podobného úbohého formátu ako Baerbock, si na svoju úlisnú tvár nasadila novú masku!

Politička SPD zdôraznila, že kontroly umožňujú aj účinné odmietnutia niektorých migrantov. V podstate je vraj cieľom obmedziť nelegálnu migráciu a bojovať proti islamistickému teroru.

Táto úlisná a falošná „dáma“ odrazu mení „kabát“.

 

A dodala: „Je pre nás tiež veľmi dôležité v budúcnosti konať v úzkej koordinácii s našimi susednými štátmi."

Ale Rakúsko do istej miery zmarilo plány ministerky Faeser

 

Rakúsky minister vnútra Gerhard Karner (ÖVP) však predtým zdôraznil, že jeho krajina neprijme ľudí, ktorí sú odmietnutí z Nemecka.

„Nie je tu priestor na manévrovanie," povedal Karner.

Nariadil riaditeľovi rakúskej spolkovej polície, aby "nevykonával žiadne prevzatia z Nemecka". Karner sa tu odvoláva na tzv. "rozhodné právo".

 

Je pravda, že migrant musí požiadať o azyl aj v prvej krajine EÚ, do ktorej príde. Napriek tomu mnohí z nich pokračujú v ceste, napríklad cez Rakúsko do Nemecka. Berlín má právo poslať týchto ľudí späť, ale vyžaduje si to formálny postup a súhlas príslušnej krajiny prvého prijatia, ako zdôrazňuje vláda vo Viedni.

 

V každom prípade je oznámenie o kontrole hraníc od ministerky Faeser len vyjadrením strachu SPD z výsledkov volieb v Sasku a Durínsku a veľkých obáv, že úspechy AfD a BSW budú pokračovať aj v ďalších voľbách.

 

Mali roky na to, aby to urobili a teraz to údajne chcú odrazu urobiť.

 

Predovšetkým je to samotná Faeser, ktorá dôsledne prenasledovala ľudí takmer ako zločincov, ktorí vytrvalo požadovali to, čo teraz sama "sľubuje"

Jednoducho odpudzujúca a vierolomná politička!

 

22. septembra sa budú konať voľby v Brandenbursku. A najneskôr po federálnych voľbách v roku 2025 môžu Faeser a jej koaliční partneri uvoľniť svoje kancelárie a tešiť sa z ľahko zarobených preňazí za katastrofálnu prácu.