Geniálny ťah Putina: Biden si to odrazu rozmyslel a zakázal ukrajinské útoky na Rusko s americkými zbraňami

09.06.2024 19:27

Prezident  Joe Biden pred niekoľkými dňami dal povolenie a či súhlas Kyjevu, že je v jeho rozhodovacej kompetencii, na aké ciele v Rusku použije americké zbrane, inými slovami ukrajinská armáda môže ostreľovať Rusko.

 

Len o deň neskôr urobil to isté rozhodnutie pre nemecké zbrane aj pokorný vazal USA, nemecký kancelár Scholz.

 

Reakcia Vladimíra Putina na toto priame ohrozenie Ruska Západom nedala na seba dlho čakať a 

ruský prezident potom v reakcii na Bidenove vyhlásenie pohrozil, že vybaví ďalšie krajiny takými ruskými zbraňami, ktoré by potom  nimi mohli zasiahnuť hocijaký západný cieľ.

A tých krajín, ktoré by na to mali „veľkú chuť“ je niekoľko!

 

Táto hrozba z Kremľa hneď zabrala a Biely Dom dostal strach a jeho prezidentovi zrejme oblial jeho „premúdre“ čelo studený pot.

 

A tak už vo štvrtok prišlo nové vyhlásenie prezidenta USA – ktoré muselo veľmi rozhnevať Zelenskeho v Kyjeve.

 

Joe Biden to oznámil vo štvrtok v rozhovore s médiami. Ukrajina môže používať americké zbrane len v pohraničných oblastiach. Prezident zdôraznil, že v žiadnom  prípade by sa nemali používať na útoky na Moskvu alebo iné ciele v Rusku.

 

„Tieto zbrane by sa mali použiť na útoky v Rusku „hneď za hranicou“, ale len ak budú ukrajinské ciele napadnuté z týchto ruských pohraničných oblastí,“

povedal Biden v rozhovore pre americkú televíznu stanicu ABC News, z ktorého úryvky boli zverejnené vo štvrtok.

 

Biden sa ale ani slovom nezmienil čo urobí v takom prípade, ak sa Zelenskyj vykašle na jeho príkazy a použije zbrane aj na vzdialené ciele v Rusku.