G. Soros štedro financuje nedemokratický boj proti Wagenknecht a jej strane BSW a „štátna“ televízia ZDF v tom výdatne pomáha! Všetko v zmysle „štátnej demokracie"!

29.08.2024 16:57

Etablované strany v Nemecku majú z AfD strach už dlhší čas. A to nie preto, že by AfD bola údajne pravicovo extrémistická, ale preto, že AfD bola dlho jedinou skutočnou opozičnou stranou, ktorá presadzovala inú politiku ako strany bloku CDU/CSU, ktoré vládnu v Nemecku už 70 rokov v striedavom zložení s SPD, FDP a Zelení.

 

Preto bol na konci roka 2023 naplánovaný viacstupňový veľký útok na AfD, lebo sa dalo predvídať, že jej preferncie budú naďalej rásť, pretože federálna vláda svojou politikou ženie Nemecko a jeho ekonomiku stále rýchlejšie k múru.

 

K Aliancii Wagenknecht (BSW) sa spočiatku médiá správali celkom vľúdne, pretože aj táto strana loví vo vode voličov sklamaných etablovanými stranami. BSW tiež určite priťahuje niektorých voličov AfD, ale aj bývalých voličov Ľavice, ktorí sa odvrátili od svojej strany, a samozrejme aj predošlých nevoličov a voličov etablovaných strán.

 

Keďže zostavenie vlády bez AfD bude pravdepodobne v dohľadnej dobe ťažké, najmä vo východnom Nemecku, tak médiá spočiatku brali BSW kriticky, ale nedémonizovali ju.

 

Nerobili to preto lebo existovala nádej, že vládu zostavia etablované strany vo východnom Nemecku a v prípade potreby spolu s BSW.

 

Wagenknecht teraz túto nádej  ale zmarila, keď koncom júla oznámila, že do koalície vstúpi len so stranami, ktoré zastavia dodávky zbraní na Ukrajinu a budú aj proti umiestneniu nových amerických rakiet v Nemecku.

 

Ak to Wagenknecht myslí vážne, tak žiadna z etablovaných strán nemôže dúfať v koalíciu s BSW, pretože pre tieto strany je na prvom mieste lojalita k transatlantickej aliancii a boj proti Rusku. Tieto veci sú pre nich dôležitejšie ako čokoľvek iné, dôležitejšie ako zbedačenie v Nemecku a ešte dôležitejšie ako údajný boj proti islamizmu a proti klimatickým zmenám.

 

Po tomto oznámení od Sahry Wagenknecht  sa teda stala očakávaná vec: Okamžite sa začala mediálna kampaň proti Wagenknecht a BSW.

 

Len jeden deň po jej vyjadrení zverejnil samozvaný „hľadač faktov ARD“ na stránke Tagesschau článok s titulkom „Aliancia Sahra Wagenknecht – V súlade s ruskou propagandou“, ktorý – ako to už u samozvaných „overovačov faktov býva “ – mal málo čo do činenia s faktami. Namiesto toho boli vybraté vyhlásenia Wagenknecht a niektorých politikov BSW z posledných dva a pol roka na témy NATO, Rusko a Ukrajina a lživo označené za nepravdivé.

 

To bol štartovací signál pre mediálnu kampaň proti Wagenknechtovi a BSW a takmer o týždeň neskôr „bývalí aktivisti za občianske práva NDR“ zverejnili otvorený list, v ktorom vyzvali CDU, ktorá ešte nevylúčila koalície s BSW, nevytvárať s ňou v žiadnom prípade koalície.

 

Týchto „bývalých aktivistov za občianske práva NDR“ však viedli ľudia ako Marianne Birthler, podpredsedníčka správnej rady Nadácie Friede Springer od roku 2011, alebo Markus Meckel, ktorý je pevne zapojený do transatlantických mimovládnych organizácií, ako je Nemecko-bieloruská spoločnosť, a ktorý okrem iného vedie Zentrum Liberal Modernity (LibMod).

 

ZDF tiež nezaháľala a 21. augusta zverejnila rozhovor s titulkom “Historik o BSW – “Wagenknecht chce byť Vladimira Putinova””.

Boj proti Wagenknecht prebiehal naďalej, a pre nemecké médiá je teraz niečím ako „Putinova pobočka“ v Nemecku, čo je samozrejme v očiach mainstreamu smrteľný hriech.

A na jej úplné „odsúdenie“ stačilo nazvať Sarah Wagenknecht pravicovou extrémistkou.

 

Soros platí, ZDF dodáva

 

A ZDF to urobila len o deň neskôr a zverejnila článok označený ako exkluzívny s titulkom „Kto bude voliť Sahru Wagenknecht? Tam sa píše, že voliči BSW majú často pravicovo-extrémistické postoje.“

 

ZDF vo svojom článku referuje o výsledkoch štúdie.

Kto si však pozrie poslednú stranu štúdie, tak nájde tam vyhlásenie o tom, kto financoval prácu v štúdiách. A tam je napísané:

 

„Realizované s finančnou podporou Open Society Foundation GmbH v spolupráci s Open Society Foundations.“

Ako poznamenáva aj známy ekonomický žurnalista Norbert Häring, štúdia je veľmi pochybná. Ide o prácu na objednávku, ktorej výsledok bol od začiatku jasný, ako ukazuje tento citát zo štúdie:

 

„Avšak v politicko-autoritárskych dimenziách pravicovo extrémistických postojov, ako je podpora diktatúry a národného šovinizmu (sú hodnoty sympatizantov BSW nižšie ako sympatizantov AfD.

 

Problém v štúdii vidí každý, pretože obrázok 7 ukazuje, koľko priaznivcov rôznych strán súhlasilo s výrokom „Konečne by sme mali mať opäť odvahu mať silné národné cítenie“. V otázke nebola ani zmienka o „diktatúre a národnom šovinizme“. Tvorcovia štúdie to spojili, pretože obrázok 7 nesie nadpis „Súhlas s pravicovo-extrémistickým vyhlásením národného šovinizmu (v %)“. Ale ani tam nebola zmienka o „diktatúre“.

 

ZDF ale zavádzajúco hovorí: Voliči AfD a BSW chcú diktatúru

 

Ak chcete vedieť, ako ZDF funguje, odpoveď nájdete v „exkluzívnom článku“ ZDF, pretože tam sa dozvieme:

 

„Podľa štúdie voliči BSW čoraz viac súhlasia s tvrdeniami, že „diktatúra môže byť lepšou formou vlády“ a že v Nemecku „treba mať konečne odvahu mať opäť silné národné cítenie“.

 

ZDF uvádza, že väčšina voličov Wagenknecht chce diktatúru. A ZDF zakladá tento predpoklad na štúdii, ktorá sa vo svojom prieskume nepýtala na diktatúru, pričom tvorcovia štúdie označili otázku o národnom cítení ako „národný šovinizmus“. A tvorcovia štúdie potom nezmyselne tvrdia, že každý, kto podporuje národné cítenie, chce aj diktatúru.

 

Vedeli účastníci prieskumu, ako veľmi chcela organizácia, ktorú ZDF označila za „berlínsku výskumnú inštitúciu dpart“, znásilniť ich odpovede s „priateľskou“ finančnou podporou Sorosa? Odpoveď znie – určite nevedeli.

Je to otázka, ktorá nebola položená v „štúdii“.

 

Tu je teda namieste otázke, čo je to vlastne „berlínska výskumná inštitúcia dpart“. Možno povedať vopred: nie je to žiadny „výskumný inštitút, dpart sám seba opisuje ako „neziskový, nezávislý a nestranícky think tank“, ktorý vykonáva „výskum na podporu politickej participácie“.

 

To, čo robí dpart, však nemá nič spoločné s výskumom, ale skôr ide o biznis, ktorý sa špecializuje na zákazkovú prácu, ktorá má podporiť určité naratívy údajne vedeckými štúdiami, ako ukazuje ich „flexibilný prístup k pravde“, bez toho, aby sa no to pýtali občanov v oficiálnom prieskume.

A to či ľudia chcú diktatúru, dpart to vo svojej „štúdii“ jednoducho tvrdil, aby zdiskreditoval AfD a BSW, ktorých voliči údajne veria, že „diktatúra by mohla byť lepšou formou vlády“, ako sa dozvedáme zo ZDF.

 

A ZDF potom jednoducho a zavádzajúco uvádza, že voliči AfD a BSW veria, že „diktatúra je lepšia forma vlády“.

 

Záverom možno zjednodušene povedať: Výsledky prieskumu boli manipulované, kým nevyšiel požadovaný výsledok.

 

Takto funguje tzv. demokracia vlády a etablovaných strán!