Filmový večer vo Viedni 7. júna: Film nemeckého režiséra ukazuje šokujúce pozadie masakru ukrajinských Rusov v Odese – 2014. Jeden z dôvodov Putinovej ukrajinskej „operácie“

01.06.2024 20:24

Liza Ulitzka, Šéfredaktorka  nezávislého rakúskeho časopisu „Die Krähe“ pozýva Rakúšanov 7. júna na špeciálny filmový večer do Viedne:

 

Filmový dokument nemeckého režiséra Wilhelma Domke-Schulza „Remember Odessa“ približuje šokujúce pozadie masakru Rusov, ukrajinských občanov v Odese 2. mája 2014.

 

Kyjev nikdy neobjasnil, čo sa tam strašné v réžii ukrajinských nacionalistov-nacistov naozaj udialo.

 

Skvelým spôsobom to vo svojom dokumente zrealizoval nemecký režisér – jeho film je v Nemecku neznámy – nikde sa nepremietal, nie je kompatibilný s proukrajinskou a protiruskou politikou koalície v Berlíne. Jeho dokumentárne dielo možno zliadnuť len na YouTube.

 

Aká „pokojná a mierová“ bola revolúcia na Majdane na Ukrajine, ktorú tak s obľubou oslavujú západné médiá, ako začiatok novej a skutočnej demokracie?

 

Domke-Schulz bude prítomný 7. júna vo Viedni a bude referovať o tvorbe svojho filmu. A porozpráva aj podrobnosti o brutálnej pravde udalostí na Majdane.

 

K filmovému večeru vo Viedni povedal v alternatívnych médiách:

 

„Som veľmi rád, že vás môžem 7. júna pozvať na veľmi výnimočný filmový večer, po ktorom bude nasledovať panelová diskusia. Ide o tému, ktorú etablované médiá presne desať rokov zamlčujú alebo ju diskvalifikujú ako „ruskú propagandu“.

 

V roku 2013 sa na Majdane v Kyjeve na Ukrajine začala takzvaná „revolúcia dôstojnosti“. Západné médiá oslavovali mierové a demokratické hnutie na „Euromajdane“. Kritickí pozorovatelia však opakovane poukazovali na násilné činy páchané ukrajinskými nacionalistami v celej krajine, ktoré boli namierené proti odporcom tejto perfídnej „revolúcie dôstojnosti“.

 

Jedným z týchto zverstiev ukrajinských nacistov bol masaker v Odese v Odborovom dome 2. mája 2014. Tam pri požiari zahynulo najmenej 45 ľudí - Rusov, neoficiálne sa predpokladá, že zomrelo 200 ľudí.

 

Išlo o Rusov, ktorí v panike pred ukrajinskými hordami nacistov, ktorí tiahli cez Odesu, ušli do Odborového domu, kde sa zabarikádovali dúfajúc,že tieto rozzúrené nacistické bandy, prenasledujúce v meste všetko, čo sa im zdalo ruské, napokon  budú tiahnuť ďalej. Nestalo sa tak a nacistickí vrahovia podpálili budovu.

 

 

Nemecký režisér Wilhelm Domke-Schulz vo svojom dokumente „Remember Odessa“ dôkladne preskúmal pozadie tohto neuveriteľne brutálne násilného činu a vytiahol na svetlo šokujúce detaily.

 

Šéfredaktorka Ulitzka pozval Wilhelma Domke-Schulza do Viedne, aby rakúskemu publiku prvýkrát predstavil svoj film „Remember Odessa“. Následne Wilhelm Domke-Schulz porozpráva o tvorbe svojho filmu a tiež o svojich zážitkoch na Majdane, kde pár mesiacov aj nakrúcal.

 

Keďže moje publikácie čítajú aj Češi a Slováci z Rakúska, tak tu je adresa, kde sa bude tento mimoriadne pozoruhodný  film premietať:

 

Freitag, 7. Juni um 19:00 Uhr, im Veranstaltungsraum
„Das freie Wort“ | Rögergasse 24-26/Souterrain | 1090 Wien