Európska komisia žaluje Maďarsko za zákon na ochranu národnej suverenity. To je ale dôkazom toho, že žijeme v diktatúre EÚ!

05.10.2024 10:54

EÚ bola založená, aby presadzovala záujmy USA a NATO v Európe, a to brutálne na úkor európskych občanov! Bolo to dlho pripravované pred jej založením.

 

 

Európska komisia vo štvrtok oznámila, že podnikne právne kroky proti Maďarsku v súvislosti s vraj kontroverzným zákonom, ktorý odsudzuje do väzenia organizácie, ktoré prijímajú cudzie peniaze na politické aktivity proti maďarskému štátu.

 

Veľmi to pripomína ťah Európskej komisie proti zákonu v Gruzínsku, ktorý núti zahraničné PR organizácie deklarovať pôvod ich finančných prostriedkov.

 

Zákon prijatý vládou premiéra Viktora Orbána je súčasťou širšieho úsilia o obmedzenie zahraničného vplyvu na vnútorné záležitosti Maďarska. Pripomína sa tu aj vyhnanie organizácie amerického oligarchu Georga Sorosa, ktorá zasahuje do záležitostí suverénnych krajín po celom svete.

 

 

Európska komisia vo februári začala konanie proti Budapešti pre „obavy“, že maďarský „zákon o národnej suverenite“ porušuje kľúčové zásady EÚ vrátane právneho štátu, demokratických hodnôt a občianskych slobôd. Zákon ukladá trestné sankcie skupinám alebo jednotlivcom, ktorí dostávajú finančné prostriedky zo zahraničia na politickú činnosť, o ktorej sa maďarská vláda domnieva, že je zameraná na umožnenie vonkajších zásahov proti maďarskému štátu.

 

Vo vyhlásení zverejnenom vo štvrtok Európska komisia uviedla: „Po dôkladnom zvážení odpovede maďarských orgánov sa Komisia domnieva, že väčšina zistených nedostatkov ešte stále nebola napravená.“

 

Napriek niekoľkým kolám diskusií EÚ-Komisia dospela k záveru, že odpoveď Maďarska nebola dostatočná na to, aby vyriešila obavy eurokratov. Prípad sa teraz dostane na Súdny dvor Európskej únie (ESD), kde Komisia dúfa, že prinúti Maďarsko zmeniť alebo zrušiť zákon.

 

Tento právny spor je poslednou zo série konfrontácií medzi Európskou komisiou a Maďarskom, keďže Budapešť sa snaží zachovať si svoju suverenitu v kľúčových otázkach, akými sú právny štát a migračná politika.

 

Brusel už pred nejakým časom začal aj konanie proti Maďarsku za to, že sa odmietlo pripojiť ku kontroverznému migračnému paktu EÚ, ktorý núti členské štáty zachovávať kvóty na migrantov či platiť finančné pokuty.

 

Komisia tiež zadržala miliardy dolárov na financovaní Maďarska kvôli obavám zo súdnych reforiem schválených Orbánovou vládou, ktoré Budapešť označila za ďalšie zasahovanie do národných záležitostí.

 

Ak by ESD rozhodol v neprospech Maďarska (čo je pravdepodobné), krajina by mohla dostať pokuty alebo iné sankcie, čo by ešte viac zhoršilo jej vzťahy s Bruselom.