Európa je stratená (1): Strachy pred zločinmi a terorom ľudí inej „kultúry“ explodujú! Iný druh našich strachov produkujú naše západné „hodnoty“! Sme z toho neliečiteľne depresívni!

15.10.2024 10:46

Podľa AOK sa počet ľudí trpiacich depresiou v Nemecku v roku 2022 zvýšil na približne 9,5 milióna – toto číslo ešte nikdy nebolo také vysoké.

S istotou možno vychádzať z toho, toto číslo počas ďalšieho roku a aj tohto roku priam explodovalo. Odhadujem ho v súčasnosti na hodnotu niekde medzi  11 a 11,5 milióna.

 

Stále to súvisí s „pandémiou“ koróny, potom s vojnou na Ukrajine, klesajúcou životnou úrovňou, obrovskou kriminalitou a násilnými činmi migrantov a to predovšetkým moslimských migrantov a neustálym strašením médií a politikov údajným veľkým nebezpečím pre Európu z Ruska.

 

Podľa „nemeckého atlasu zdravia“, ktorý pripravila zdravotná poisťovňa AOK, bolo v roku 2022 v Nemecku postihnutých depresiou približne 9,5 milióna ľudí. Za posledných päť rokov sa frekvencia depresie neustále zvyšovala, uviedol vedecký inštitút AOK (Wido).

 

Kým v roku 2017 malo lekármi diagnostikovanú depresiu 11,8 percenta obyvateľov vo veku desať a viac rokov, v roku 2022 to bolo už 12,5 percenta, čo je nové maximum. V rokoch pandémie došlo k výraznému nárastu, najmä medzi mladšími (10 až 24 rokov) a staršími vekovými skupinami (od 65 rokov). „Celkovo je však depresiou postihnutých oveľa viac starších ľudí,“ hovorí generálny riaditeľ Wido Helmut Schröder.

 

Ženy sú postihnuté častejšie ako muži.

Vo všetkých vekových skupinách ženy častejšie trpia depresiou ako muži. Medzi osobami vo veku 60 až 64 rokov je postihnutá viac ako jedna z piatich žien a takmer každý šiesty muž. Podiel postihnutých je najvyšší medzi ženami vo veku 80 až 84 rokov, a to 27,7 percenta všetkých žien v tejto vekovej skupine. U mužov bola najväčšia prevalencia nameraná vo vekovej skupine nad 90 rokov s podielom 17,6 percenta.

 

To sú však len registrované depresie – v skutočnosti je toto číslo oveľa vyššie.  A tak možno odhadnúť, že v Nemecku trpí na depresiu do 20 miliónov ľudí!

 

Sme už dávnejšie psychicky chorá a narušená spoločnosť a tendencia v tomto smer hrozivo narastá!

 

Erich Fromm už pred mnohými rokmi napísal knihu : Cesty a východiská z chorej spoločnosti

 

Mal som šťastie tohto geniálneho nielen psychológa poznať na sklonku jeho života.

 

Dnes by som mu povedal – milý Erich, dnes už pre nás neexistujú žiadne východiská, všetko sme zmeškali a už je absolútne neskoro!