EÚ chce zaviesť trestné sankcie proti USA po nástupe Trumpa

15.12.2016 20:38

za súčasného nezrušenia podobných sankcií proti Rusku. Trump a jeho nová vláda – plná priateľov Ruska a či dokonca jeho „spojencov“ – sa v priebehu len niekoľkých týždňov stala väčším nepriateľom EÚ, ako Putinove Rusko. Na toho sme si predsa už zvykli a okrem toho naši „superinteligentí“ politici sú presvedčení, že Rusko čoskoro zbankrotuje a po následnej revolte voči Putinovi tam preberú vládu naši spojenci: bandita Chodorkovskij alebo opozičný Navaľni a Rusko bude našou ľahkou korisťou. Podobne ako Ukrajina.

Naše skvelé média preto v súčasnosti plne a oveľa viac ako Putinovi venujú svoju pozornosť Trumpovi a jeho „nekalým“ praktikám a jeho zlým „úmyslom“ namiereným proti našej bezúhonnej a ničím nepoškvrnenej, posvätnej Merkel a tým aj proti celej EÚ a samozrejme aj proti NATO, nášmu záchrannému pásu. Naše vysoko účinné sankcie proti Rusku urobia svoje aj proti USA, a to oveľa rýchlejšie, lebo na rozdiel od Ruska, kde skoro všetci Rusi milujú svojho prezidenta, tak v USA je to inakšie. Tam veľká väčšina občanov Trumpa nenávidí. A tak fakticky jednou ranou a či tou istou metódou zabijeme dve muchy a pomôžeme Clintonovej, ktorú milujú Američania, k prezidentstvu a tá nás potom bohate odmení a ešte určite z vďačnosti aj adoptuje Merkel do svojej rodiny.

Toto a ešte viac mi celkom vážne sa tváriac, ale s ironickým podtónom, porozprával a rozviedol v rámci našej diskusie môj dobrý priateľ, renomovaný nemecký novinár, znalec Ruska i USA, ktorý zo štvavej intrigánskej a luhárskej hry istých vplyvných médií zameranej proti Trumpovi celkom vystúpil, aj keď sa jej aktívne nikdy nezúčastnil. Jeho názory si veľmi cením a jeho diskrétne žurnalistické informácie tiež. V minulosti sme už niekoľkokrát publikovali v koprodukcii.

Taký scenár, ako ho vykreslil môj priateľ, sa zdá byť nereálny, ale nie celkom nemožný, aj keď podľa mňa bude inakšie štrukturovaný. Aký bude tento scenár z môjho pohľadu, to napíšem niekdy inokedy.

Fakt je, že naše proclintonovské západné média Trumpa a jeho novú vládu naďalej nehanebne diskreditujú a to bez toho, aby už niečo v realite vykonala. Na podobnú nôtu hrajú aj viaceré slovenské médiá a tárajú alebo odpisujú zo západných médií na Trumpa tie isté lži a výmysly.

Moja asistentka mi ukázala jeden z takých komentárov v Aktuality.sk – autor Martin Kugla, streda, 14. 12. Už len jeho názov je zavádzajúcou lžou: Takto Trump podviedol Američanov.

Trump nikoho ešte nemohol podviesť, lebo ešte nevládne. Naopak, Kugla podvádza čitateľa, lebo sa mu už názvom a následne prekrúcaním faktov a konštruovaním neexistujúcich „faktov“ snaží vsugerovať, že Trump je luhár a podvodník. V Kuglovom komentáre niet štipky objektivity, lebo na Trumpovi nenachádza nič pozitívne, takže to celé vyznieva len na jeho démonizovanie v zmysle – Trump je najväčšie zlo, aké sa mohlo udiať USA a zvyšku sveta.

Na adresu tohto človeka chcem povedať ako slobodný a nezávislý žurnalista len dve slová: Fuj, hanba!