Ešte pred niekoľkými dňami nemysliteľné! Mainstream včera prezradil: Zelenskyj po prepitej noci nariadil útok na Nord Stream, o niečo neskôr ho chcel zastaviť. Už sa nepodarilo!

15.08.2024 22:10

Myšlienka „vznikla počas jednej prepitej noci“ – Zelenskyj dal zelenú útoku na Nord Stream – a potom sa to pokúsil zastaviť.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol zrejme informovaný o plánoch zaútočiť na plynovody Nord Stream.

 

Informuje o tom denník Wall Street Journal (WSJ) s odvolaním sa na zdroje z ukrajinského vojenského aparátu.

 

Ukrajinský dôstojník zapojený do sprisahania povedal: „Vždy sa smejem, keď čítam špekulácie v médiách o obrovskej operácii zahŕňajúcej spravodajské služby, ponorky, drony a satelity. Podľa tohto dôstojníka vznikla myšlienka vyhodiť do vzduchu plynovody počas stretnutia ukrajinských generálov a podnikateľov niekoľko mesiacov po začiatku ruskej invázie v roku 2022:

 

Dôstojník uviedol: „Celé to vzniklo počas jednej noci pitia a železného odhodlania hŕstky ľudí, ktorí mali odvahu riskovať svoje životy za svoju krajinu."

 

Nejaký čas po spomínanom stretnutí boli k potrubiam Nord Stream pripojené tri výbušné zariadenia, ktoré spôsobili obrovské škody. Podľa Wall Street Journal sa na operácii, ktorá stála približne 300 000 dolárov, podieľalo celkovo šesť ľudí. Táto suma bola financovaná zo súkromných peňazí.

 

Podľa WSJ ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pôvodný plán schválil. Ale potom sa to CIA zrejme nejako  dozvedela a varovala Zelenského, aby to nerobil.

 

Zelenskyj potom nariadil vtedajšiemu náčelníkovi generálneho štábu Valerijovi Zalužnemu, aby akciu zastavil. Zalužnyj ale rozkaz ignoroval a upravil pôvodný plán a dal ho zrealizovať (vraj bez vedomia Zelenskeho). Misiu viedol bývalý spravodajský dôstojník Roman Červynskyj, ktorý bol priamo podriadený Zalužnemu.

 

Po útoku v septembri 2022 sa Zelenskyj podľa správy WSJ postavil proti svojmu náčelníkovi generálneho štábu. Zalužnyj však kritiku odmietol a vysvetlil Zelenskemu, že sabotážnemu tímu sa po začatí operácie už nepodarilo nadviazať kontakt a viackrát sa o to už ani nepokúšal, aby neohrozil misiu.

 

Vyšší ukrajinský dôstojník pre WSJ oznámil: "Povedali prezidentovi Zelenskemu mu, že je to ako torpédo - keď ho vypálite na nepriateľa, už ho nemôžete stiahnuť."

 

Podľa správy o operácii zničenia Nord Streamu, za čo podľa WSJ nesie zodpovednosť v konečnom dôsledku prezident Ukrajiny  (údajne) neexistujú žiadne písomné dôkazy, pretože z bezpečnostných dôvodov sa o všetkom hovorilo len ústne medzi ukrajinskými predstaviteľmi.

 

Ak to bolo naozaj tak, ako o tom informuje WSJ (a  nie je to len vymyslená bájka), tak realita by bola taká, že ožratý Zelenskyj vydal v spomínanej noci príkaz na útok na Nord Stream a keď potom ráno už bol triezvy, tak sa mu v hlave rozležalo, čo vykonal a že sa tým sám urobil teroristom, a to nielen proti Rusku, alea j proti svojmu verné mu spojencovi Nemecku. Ale už to nedokázal zvrátiť.

 

A teraz vďaka WSJ to bude už vedieť celý svet, že Zelenskyj je terorista!

 

Je tu ale ešte jedna dôležitá otázka: Prečo to WSJ urobil – konal na niečí príkaz?