Diktát z Berlína! Nemecká politika hrozí Rakúsku: Neopovážte sa zostaviť vládu pod vedením FPÖ!

04.10.2024 19:12

Nehovorí sa tomu hrubé zasahovanie do vnútorných záležitostí iného štátu?Suverenita Rakúska je opäť vystavená skúške: Nemecká politika dáva Rakúsku jasne najavo, že prípadná nová vláda na čele s víťaznou, prorusky orientovanou FPÖ bude mať pre Viedeň nepríjemné následky.

 

Kritický kurz FPÖ voči EÚ je všeobecne známy. To sa nepáči bruselskému hegemónovi EÚ, ktorý je závislý od USA, a preto krátko po voľbách do Národnej rakúskej rady zazneli na adresu Rakúska výhražné a ostré slová z Berlína.

 

Ak by sa FPÖ dostala do vlády, tak podľa nemeckých politikov by bola ohrozená „spolupráca“ s rakúskou tajnou službou.

 

„Vstup FPÖ do vlády by znamenal, že Nemecko by tiež muselo otestovať svoju spravodajskú spoluprácu s Rakúskom,“

citoval Handelsblatt Konstantina Kuhleho, podpredsedu parlamentnej skupiny FDP a člena výboru pre kontrolu spravodajských služieb Bundestagu.

 

Ako sa dalo očakávať, tak nemeckí Zelení vyrážajú ešte imperialistickejšie a diktátorskejšie tóny voči svojmu malému susedovi a „partnerovi v EÚ“:

 

„V časoch agresívnej ruskej vojny v Európe, ktorá porušuje každé medzinárodné právo a kedy sa šíria masívne ovplyvňovacie a dezinformačné kampane, a to najmä z Ruska, tak by FPÖ vo vládnej zodpovednosti určite predstavovala významný bezpečnostný problém pre rakúske orgány, a tým samozrejme aj pre ich partnerov. “

 

Toto je vyslovene príznačné pre „Sorosove pobočky“ v EÚ – a takou sú aj nemeckí Zelení - že títo takzvaní demokrati, Strana zelených, budú vyhlasovať demokratické rozhodnutie Rakúšanov za „významný bezpečnostný problém“.

 

SPD zas deklaruje, že „spravodajská spolupráca s pravicovými radikálmi je zakázaná“. Nemecká vláda zrejme rozhoduje o tom, kto je „pravicový radikál“, a to je pre ňu „samozrejme“  FPÖ. Aj tu je však opozičná CDU úplne v súlade s vládou SPD.

 

Bezpečnostný hovorca CDU, protiruský vojnový agitátor Roderich Kiesewetter odrádza od  „hlbšej spolupráce spravodajských služieb EÚ s Rakúskom z bezpečnostných dôvodov“ v prípade účasti FPÖ vo vláde.

 

Nemecký postoj k Rakúsku zároveň  prezrádza, že je len perfídnou lžou, čo západné štáty do omrzenia vždy zdôrazňujú, že štáty samotné by mali mať možnosť rozhodovať o svojich partneroch.

 

Už roky sa hovorí aj to, že Ukrajina sa môže „sama za seba“ rozhodnúť, či vstúpi do NATO. To však ukazuje, že akákoľvek iná orientácia ako podriadenie sa pravidlám NATO/EÚ nie je práve žiadúce. A ak sa nejaká krajina proti tomu vzoprie, tak sa proti nej používajú metódy „mäkkej sily“.

 

Výzvy z Nemecka do Viedne sú preto malou predzvesťou toho, čo čaká na Rakúsko, ak by skutočne existovala vláda FPÖ.

 

Jeden rakúsky žurnalista napíal na X:

"Nemecká tajná služba je len pomocnou agentúrou NATO, a preto v Rakúsku sa nemá prečo robiť dôležitou a určite nemá najmenšie právo zasahovať do našich záležitosti!"