Detskú nemocnicu v Kyjeve zasiahla americká raketa – Západ tvrdí, že to bola ruská, čo je klamstvo!

10.07.2024 21:53

Západné médiá spolu s mnohými emotívnymi obrázkami uvádzajú, že Rusko zaútočilo na detskú nemocnicu v Kyjeve. Zábery incidentu však jasne ukazujú, že zásahovou raketou bola americká raketa, ktorá bola pravdepodobne odpálená z nórskeho raketometu.

 

Ale západné médiá a politici opäť preberajú kyjevskú vojnovú propagandu – ako už aj často predtým - a informujú o tom, že Rusko úmyselne zaútočilo na detskú nemocnicu v Kyjeve.

 

Nemocnicu však v skutočnosti zasiahla protilietadlová raketa dodaná zo Západu. Podľa obrázkov ide o protilietadlovú raketu AIM-120 AMRAAM vyvinutú v USA, ktorá bola odpálená systémom protivzdušnej obrany NASAMS vyvinutým spoločne USA a Nórskom.

 

Skutočnosť, že protilietadlové rakety je v zásade možné preprogramovať na útoky na pozemné ciele, nie je novinkou, pretože z Ukrajiny a Ruska sa v minulosti opakovane hlásilo, že druhá strana napríklad použila protilietadlové rakety S-300 sovietskej konštrukcie aj na útoky na pozemné ciele.

 

Fakty v tejto veci:

 

Zábery dopadu rakety boli zverejnené na Telegrame. Na obrázkoch možno vidieť raketu celkom jasne, ako ukazuje jeden screenshot.

Každý objektívny expert hneď zbadá, že určite nejde o ruskú raketu a potvrdí, že ruské správy, že ide o AIM-120 AMRAAM z americkej produkcie, sú správne.

 

O deň neskôr došlo k masívnemu ruskému raketovému útoku na zbrojovku v Kyjeve, z ktorého videá tiež boli zverejnené aj na Telegrame.

 

Snímky ukazujú, že táto strela, riadená ruská strela KH-101, vyzerá úplne inakšie ako tá, ktorá zasiahla detskú nemocnicu deň predtým.

 

Nemecký Spiegel publikoval článok s titulkom „Putinova vojna proti Ukrajine – detská nemocnica bola priamo zasiahnutá ruskou raketou, podľa OSN“.

Ako potvrdenie však Spiegel neuvádza odkaz na vyhlásenie OSN, ale na tweet úplne neznámeho ukrajinského blogera, ktorého účet má 200 sledovateľov. Bloger tvrdí, že nemocnicu zasiahla Kh-101, čo obrázky jasne vyvracajú.

 

Kyjev ostreľoval vlastnú nemocnicu?

 

Žiaľ, nie je to prvýkrát, čo Kyjev ostreľoval svoje vlastné civilné ciele a že západné médiá slepo prijali kyjevskú vojnovú propagandu, že to boli Rusi!

 

Ukrajina vždy vykonáva tieto útoky na vlastných civilistov, keď sa blížia dôležité medzinárodné dátumy, aby vyvinula tlak na západných politikov a posunula verejnú mienku na Západe v prospech ďalšej a zvýšenej podpory Ukrajine. 

Informujú o tom aj nemecké alternatívne médiá.

 

Nie je preto prekvapením, že tento útok na kyjevskú detskú nemocnicu a veľmi emotívne správy o ňom v západných médiách prišli deň pred summitom NATO vo Washingtone, kde ide Kyjevu o veľa!