Demokrati: Trump sníva o teokracii – ak by bol prezident, tak by ohrozil USA

21.09.2024 11:53

Kresťanskí patrioti v USA sú kľúčovou cieľovou skupinou Donalda Trumpa v amerických voľbách. To,  znepokojuje mnohých Demokratov. Obávajú sa, že veľká väčšina z nich bude voliť Trumpa.

Odluka cirkvi od štátu je zakotvená v ústave. Uprednostňovanie jednotlivých vierovyznaní je zakázané. Ale papier je trpezlivý.

 

Keď sa republikánsky riadený južný štát Louisiana nedávno stal prvým štátom v USA, ktorý zaviedol povinnosť vystavovať desať prikázaní vo verejných škôlkach, školách a univerzitách, a to veľkým, ľahko čitateľným písmom, tak neboli tam žiadne protesty zo strany nekresťanov. Na veľké sklamanie Demokratov.

 

To, čo guvernér Jeff Landry rozhodol s podporou konzervatívnej väčšiny v Kongrese v hlavnom meste Baton Rouge, bolo urobené aj na „odporúčanie“ Donalda Trumpa.

 

Je za tým aj vplyvná časť konzervatívcov z Louisiany, ktorá je veľmi úzko spätá s republikánskym prezidentským kandidátom.

Pre kresťanských patriotov je Donald Trump postavou spásy z viacerých dôvodov, v neposlednom rade aj preto, že prežil dva pokusy o atentát.

 

Kresťanskí nacionalisti veria, že Spojené štáty americké založili bieli kresťania pre bielych kresťanov. A že celý politický a spoločenský život musí byť teda podriadený kresťanskej agende. To sa týka aj kontroly učebných osnov na školách, kde sú liberálne myšlienky rok čo rok vytláčané zákazom desiatok kníh.

 

Kresťanskí patrioti majú naratív, že ich Bohom danú dominanciu akútne ohrozuje imigrácia a ľavicové sociálne koncepcie. A v prípade potreby sa musí reagovať silou. Tú silu pre nich predstavuje Trump.

 

Trump a kresťanskí nacionalisti by mohli nebezpečne ovládnuť USA – tvrdia Demokrati.

 

Donald Trump dal ich hnutiu na jar nový impulz v Nashville. Hovoril o (ľavicovom) „vnútornom nepriateľovi“, ktorý predstavuje existenčnú hrozbu pre Ameriku. Na víťazstvo v bitke s ním, Trump povedal, že „potrebujeme ruku a dobrotu Všemohúceho Boha“.

 

Oponenti vo washingtonských think-tankoch tvrdia, že pre americkú spoločnosť by spojenie medzi Trumpom a kresťanským nacionalizmom mohlo spustiť „nebezpečnú destabilizáciu“, ak vyhrá voľby.

 

Medzi kresťanskými patriotmi je rozšírený názor, že tí, ktorí po „ukradnutých voľbách“ pre Bidena útočili na Kapitol“ v januári 2021 a boli odsúdení na dlhé tresty odňatia slobody, sú „politickými väzňami systému“. Sú nadšení, že Trump im sľúbil odpustenie, ak vyhrá voľby.

 

Páči sa to aj Russellovi Voughtovi, ktorý bude pôsobiť ako šéf štábu v druhej Trumpovej administratíve – je  jedným z lídrov hnutia. Vought sa zaviazal k celoštátnemu zákazu potratov, zrušeniu sobášov osôb rovnakého pohlavia potvrdenému najvyšším súdom a obmedzeniu sexuálnej výchovy a rodovej výučby na školách. Transgender otázky sú pre neho diabolské dielo.

  

Ako vedúci „Centra pre obnovu Ameriky“ je Vought spoluzodpovedný za intelektuálny plán, ktorý by v prípade úspechu mal okamžite umožniť Trumpovi vykonávať politiku v záujme kresťanských nacionalistov od januára.

 

Vought a mnohí kresťanskí voliči ho považujú za najdôležitejšieho spojenca v boji proti progresívnym spoločenským zmenám Demokratov.

Konzervatívna radikalizácia Najvyššieho súdu sa v ich radoch  považuje za Trumpov majstrovský ťah.

 

Russell Vought potvrdzuje, že dosadenie troch extrémne konzervatívnych sudcov na Najvyššom súde malo obrovský význam pre Trumpovu skvelú povesť medzi kresťanskými nacionalistami. Vznikla tak väčšina v pomere 6:3, ktorá bude dlhé roky pôsobiť ako hrádzka proti ľavicovým spoločenským konceptom.

 

Kresťanskí nacionalisti očakávajú, že ich presvedčenie bude vždy obhajovať Najvyšší americký súd. Tam napríklad sudca Clarence Thomas  nedávno vyjadril svoje sympatie k zrušeniu manželstiev osôb rovnakého pohlavia.

 

 Ďalším dôležitým aspektom je Trumpova proizraelská politika, ktorú výrazne podporujú mnohí kresťanskí nacionalisti. Pre nich je Trump priekopníkom v boji proti globalistickým elitám v politike a biznise. Trump označuje tieto skupiny za hrozbu pre budúcnosť Ameriky, a tak obdiv k nemu ako k „božiemu bojovníkovi“ rastie.

 

Veľká časť konzervatívneho elektorátu vníma Trumpa ako nástroj, ktorý Boh poslal na vyčistenie Zeme od „diablov“ ( to sú pre nich v USA Demokrati) a na nastolenie štátu,  ktorý sa bude riadiť jeho pravdami.

 

Na záver už len toľko, že ak Židia presviedčajú celý svet o tom, že sú jediným vyvoleným národom jediného boha – Jahveho a moslimovia robia to isté, keď tvrdia, že je len jeden boh – Alah a oni sú jeho vyvolenci,

 

tak potom to isté pravo smú
mať aj kresťania, keď hlásajú, že je len jeden boh – ich kresťanský Boh!