„Demokracia“ v inscenácii SPD-Zelení: V Nemecku banka bezdôvodne zablokovala účty politika AfD, a to hneď po jeho zvolení do durínskeho krajinského parlamentu

07.09.2024 22:04

Nemecká Deutsche Kreditbank sa odvolala na všeobecné podmienky zmluvného vzťahu a neuviedla žiadny konkrétny dôvod na zatvorenie účtov politika AfD.   Deutsche Kreditbank (DKB) uzavrela všetky účty erfurtského politika AfD Saschu Schlössera po jeho zvolení do durínskeho krajinského parlamentu.

 

Schlösser získal priamy mandát vo volebnom obvode Erfurt I vo voľbách 1. septembra v Durínsku. Dva dni po víťazstve svojej strany v Durínsku dostal politik list, v ktorom mu DKB oznámila, že jeho účty sa rušia.

 

Hanebný cynizmus pokrytectva: 

 

„DKB sa videla ´nútena´ zablahoželať mi k zvoleniu za poslanca AfD do krajinského parlamentu a súčasne mi zatvára všetky moje účty,“ napísal Schlösser na X (predtým Twitter). "Nevypláca náš parlament platy v hotovosti?"

spýtal sa potom poslanec ironicky. List finančnej inštitúcie zverejnil online.

 

Banka sa odvolala na všeobecné podmienky zmluvného vzťahu. Konkrétny dôvod uzavretia účtov však nie je uvedený.

 

„Sme povinní zachovávať bankové tajomstvo a nemôžeme komentovať informácie o jednotlivých klientoch. V zásade nikoho systematicky nevylučujeme len preto, že osoba patrí k určitej strane,“ povedal pre médiá nehanebne klamúc hovorca DKB.

 

Prudký rast popularity AfD odrazu má za následok, že už aj niektoré systémové média občas v niektorých prípadoch zaujmu voči tejto strane relatívne objektívne stanovisko.

 

Tak aj v tomto prípade, keď poukázali na to, že DKB je zapojená do rôznych politických kampaní proti nacizmu a za toleranciu. Následne sa DKB pýtajú, či finančná inštitúcia v tomto prípade neporušuje svoju povinnosť neutrality.

 

DKB sa zatiaľ k tomu nijako nevyjadrila – a to hovorí za všetko!

 

V durínskych voľbách suverénne zvíťazila AfD so ziskom 32,8 percenta hlasov a po prvý raz vo svojej histórii obsadila prvé miesto v nemeckých krajinských voľbách. Svoj podiel zásluhy na tom má aj poslanec AfD Sascha Schlösser.

 

 Na druhom mieste sa umiestnila Kresťanskodemokratická únia (CDU) so ziskom 23,6 percenta hlasov.