Budúcnosť bruselskej EÚ je naozaj „ružová“! Francúzsko: Drogová vojna eskaluje – v Marseille upálili zaživa 15-ročného tínedžera!

07.10.2024 11:51

Je to kriminálny čin, ktorý je krutejší a brutálnejší, ako čokoľvek iné!

Páchatelia chlapca najprv dobodali a potom ho zaživa upálili. Prokurátor Nicolas Bessone v nedeľu hovoril o „bezprecedentnej krutosti“.

 

Zločin sa stal v stredu a je len súčasťou stupňujúcej sa eskalácie násilia drogových gangov v tomto veľkomeste na juhu Francúzska, ktoré je z veľkej časti obývané (s rastúcou tendenciou) severoafrickými moslimami, prevažne z Maghrebu.

 

Pritom je šokujúco hrôzostrašné a desivé, že páchatelia a obete sú čoraz mladší!

 

Marseille, druhé najväčšie a jedno z najchudobnejších miest Francúzska, je už roky dejiskom vojen gangov o lukratívny obchod s drogami.

 

Istý väzeň (23), ktorý je členom „DZ mafie“, údajne poveril 15-ročného mladíka, aby podpálil dvere do bytu rivala. Chlapec mal za to dostať 2000 eur. Plán ale nevyšiel, chlapca objavili a napadli členovia konkurenčného gangu. Najpv ho nožom dobodali a následne zapálili.

 

Po chlapcovej smrti ten istý väzeň naverboval 14-ročného mladíka, aby sa pomstil členovi takzvaného „gangu černochov“. 14-ročný mal za to dostať odmenu 50-tisíc eur. Za účelom vykonania tohto trestného činu si 14-ročný cez tzv. vodičskú službu najal 36-ročného otca rodiny ako vodiča. Tento muž nemal nič spoločné s drogovou trestnou činnosťou.

 

Keď ale tínedžer uvidel na ulici člena konkurenčného gangu, požiadal najatého vodiča, aby okamžite skončil a nepokračoval v jazde. Ten to však údajne odmietol, načo ho tínedžer zabil strelou do zátylku.

 

Dva najnovšie prípady vrážd zvýšili počet úmrtí v Marseille súvisiacich s obchodovaním s drogami od začiatku roka na 17 obetí. V minulom roku bolo zaznamenaných 49 takýchto trestných činov.