Brusel zúri a označuje mierovú misiu Orbána cynicky posmešne ako cestovný maratón svetom, ku ktorému vraj nemá mandát EÚ. Orbán si ho udelil sám!

13.07.2024 22:50

Takýto úbohý nezodpovedný a pôvodnemu duchu Európskej únie hlboko odporujúci postoj „vojnychtivého“ a po zničení Putinovho Ruska dychtiaceho Bruselu voči Viktorovi Orbánovi  len dokazuje, že probidenovské európske elity sú ochotné obetovať Európu pre záujmy Demokratov USA. A svojou rétorikou sa snažia presvedčiť občanov EÚ, že Orbán len torpéduje ich jedine správnu politiku voči Rusku.

Viktor Orbán mimochodom ako momentálny predseda Rady EÚ nepotrebuje žiadne povolenie a či mandát  od týchto dobrovolných devótnych vazalov dementného prezidenta USA na to, aby smel viesť mierové rozhovory s najvýznamnejšími štátnikmi Ruska a Číny, ako aj s Donaldom Trumpom.

 

Západný mainstream samozrejme tiež unisono s Bruselom diskredituje mierové snahy maďarského premiéra a o.i. uvádza:

 

„Orbánovo správanie voči vojne na Ukrajine by mohlo opäť spôsobiť bolesti hlavy medzi západnými partnermi.

Maďar už krátko po začiatku predsedníctva svojej krajiny v Rade EÚ odštartoval cestovateľský maratón, ktorý sám označil za „mierovú misiu“.

 

Nemôže sa v tomto však spoliehať na podporu Kyjeva či západných partnerských štátov. Maďarský pravicovo-populistický premiér Viktor Orbán navštívil aj bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa na Floride po summite NATO vo Washingtone, čo tiež vyvolalo nevôľu v Bruseli.“

 

Maďarský premiér Orbán a bývalý americký prezident Trump majú už dlhší čas skvelý a dôverný vzťah a dávajú to aj verejne najavo. Trump v Európe nedôveruje žiadnemu politikovi tak veľmi ako Orbánovi.

 

Po stretnutí s Trumpom na Floride v Mar-a-Lago premiér Orban zverejnil spoločnú fotografiu s Donaldom  Trumpom a napísal:

 

"Hovorili sme o spôsoboch, ako dosiahnuť mier. Dobrá správa dňa: Donald to vyrieši!"

 

Trump na platforme Truth Social, ktorú založil, napísal: "Ďakujem, Viktor. Musí byť mier, a to rýchlo."

 

Orbán bol jediným predsedom vlády krajiny EÚ, ktorý otvorene podporil republikána Trumpa ešte pred jeho zvolením za prezidenta v roku 2016. Títo dvaja majú politicky i osobne veľmi blízko k sebe. Orbán výslovne privítal Trumpovu kandidatúru na prezidenta USA, na rozdiel od Bruselu, ktorý sa spolu s Berlínom hrozí a trasie z toho, že Trump môže byť prezidentom USA.

 

Keď sa tak ale stane, tak bude odrazu Orbán dobrý na to, aby to, čo EÚ roky smerom k Trumpovi deštruktívne rozbíjalo, potom v rozhovoroch s Trumpom zahladil a opravil. 

 

To čo robí Brusel teraz, je iracionálne, desne hlúpe a vrcholne nediplomatické! 

Konanie Orbána je politicky skvele vyvážené, racionálne a aj veľmi efektívne diplomatické a pre občanov EÚ nesmierne prospešné! 

 

Orbán je poslom mieru pre EÚ, Brusel generálom, ktorý EÚ pripravuje na vojnu.