Bojovník IS chcel na koncerte Taylor Swift vo Viedni zabiť „neveriacich“. Podarilo sa to prekaziť, ale až po informácii z USA! Nie je to zarážajúce?

09.08.2024 22:59

Médiá momentálne takmer inú tému nepoznajú. Tento víkend boli naplánované tri koncerty popovej hviezdy a liberálnej ikony Taylor Swift. V stredu však boli koncerty zrušené. Dôvodom sú teroristické plány islamistov. Rakúska polícia zatkla bojovníkov IS. Bezpečnosť koncertov však zrejme nemožno zaručiť.

 

Čo sa však v médiách neobjavilo, je to, že zákrok polície prišiel až po správe od tajných služieb USA.

 

 

Rakúsko je – oficálne vraj ešte neutrálne - jednoznačne pod kontrolou CIA!

 

Verejnosti sa z toho  ale veľa neprezradí. Ale teraz aspoň je známe, že americká služba, či už NSA alebo CIA, varovala Rakúsko.

Teraz už ruský občan, etnický Američan Edward Snowden je tak opäť potvrdený, keď svetu oznamoval:

“Veľký brat z Washingtonu vás sleduje, kdekoľvek ste.“

 

Skutočne „zarážajúce“, čo Američania dokážu:

 

USA si všimnú, keď mladý človek v dolnorakúskej dedine zloží prísahu - prostredníctvom videa - Islamskému štátu. Ďalším mediálnym „vysvetlením“ je, že sa „dostal do siete USA“, keď si cez messenger vymieňal informácie o plánoch útoku s dvoma komplicmi. Rakúske tajné služby to ale zjavne nedokážu vnímať.

 

Rakúsko, ako väčšina štátov v EÚ, sú len ako cestujúci  vo vlaku, ktorého rušeň riadi a určuje jeho smer USA.

 

Často sa hovorí – najmä v Nemecko - že najmä Viedeň je pre ruské služby a agentov bezpečným miestom. O amerických agentoch vo Viedni sa však nikdy nič nedočítate a nedozviete. Sú to ale Američania, ktorých rameno siaha tak ďaleko, že koncert vo Viedni musel byť zrušený.

 

Je to samozrejme obzvlášť brizantné, keď si uvedomíme, že USA zohrali významnú úlohu pri založení IS, aspoň to ukazujú dokumenty zverejnené Wikileaks.

 

19-ročný mladík, ktorý mal byť režisérom teroristického útoku na koncert Swift vo  Viedni, je vraj rakúskym občanom a údajne má severomacedónsky pôvod. Počas výsluchu neprejavil ľútosť, práve naopak - píšu bulvárne médiá – namiesto toho vraj uviedol, že chcel „zabíjať nevercov“.

 

Samozrejme, vždy príde skepsa, že azda všetko je len zinscenované. Avšak poškodenie imidžu Rakúska a Viedne je veľmi vážne. Takže už nemôže zorganizovať žiadny veľký koncert. V tomto ohľade je čistá produkcia ťažko predstaviteľná. V tomto smere však existujú predpoklady, najmä z progresívnej strany, ktorá sa domnieva, že to celé mohla byť len  „predvolebná kampaň“ ÖVP.

 

Je tu tiež oprávnená otázka,  či rakúska vláda nedáva  monitorovať skôr „odmietačov vakcín“ ako islamistov, a to   všetkými zdrojmi, ktoré má k dispozícii. 

 

Pre štát Rakúsko je teraz táto situácia ale nesmierne trápna, že je potrebná zahraničná služba, aby zistila, že jeden z vlastných občanov prisahá cez video (!) vernosť Islamskému štátu.

 

Včerajšie vyjadrenie bývalého rakúskeho poslanca, ktorý nechce byť menovaný, je pre túto situáciu príznačné a len potvrdzuje, že Rakúsko už plne dominujú USA a zachrániť od toho ho môže už len Kickl, ak jeho strana vyhrá voľby:

 

„Rakúska štátna bezpečnostná agentúra sa volá CIA, čo znamená, že človek je závislý od „dobrej vôle“ USA. Ak by sa CIA pozrela iným smerom, vo Viedni by mohol zasiahnuť islamistický teror.