Biely Dom dementoval, že Biden sa chce zrieknuť kandidatúry na prezidenta. Na summite NATO chce (musí) "vysvetliť" svoju indisponovanosť v televíznom dueli s Trumpom

04.07.2024 11:37

Bidenov zbabraný televízny súboj s Donaldom  Trumpom je neustále rozoberanou témou politických kruhov, ale aj širokej verejnosti, ako aj médií v USA. Po správe New York Times o úvahách prezidenta USA o stiahnutí sa z volebného boja, okamžite nasledovalo jasné odmietnutie tejto informácie v NYT zo strany Bieleho Domu.

 

"Toto tvrdenie je absolútne nepravdivé. Keby nám New York Times boli dali viac ako sedem minút na to, aby sme sa k tomu vyjadrili, povedali by sme im to,"

povedal hovorca vlády USA.

 

V správe denníka sa uvádza, že Biden o tom hovoril s „kľúčovým spojencom“. Podľa spojenca 81-ročný prezident povedal, že Biden vie, že svoju kandidatúru možno nezachráni, ak v najbližších dňoch nepresvedčí verejnosť o svojej vhodnosti ako prezidentský kandidát.

 

Po tom ako predviedol Biden katastrofálny výkon v televíznej debate proti svojmu vyzývateľovi Donaldovi Trumpovi, tak tlak na neho medzitým rastie už aj v radoch Demokratov. Najznámejšie tváre strany sa doteraz zdržali tvrdej kritiky a verejne stoja za Bidenom.

 

Biely Dom sa snaží rozptýliť pochybnosti o jeho vhodnosti na úrad prezidenta a robí všetko preto, aby sa na jeho spackané televízne vystupovanie čo najviac zabudlo.

 

Biden sa už stretol s demokratickými guvernérmi, aby si zabezpečil ich podporu. V najbližších dňoch sú naplánované aj vystúpenia v kampani vo Wisconsine a Pensylvánii.

 

Budúci týždeň chce mať tlačovú konferenciu na summite NATO vo Washingtone.