Berlín je za otvorenie rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ. Wagenknecht to rezolútne odmieta: „Ukrajina by EÚ pochovala a Ukrajina má na svedomí historický zločin“

27.06.2024 20:32

Sahra Wagenknecht (BSW) sa v stredu v tlačovom vyhlásení vyslovila proti vstupu Ukrajiny do EÚ. 

 

Mainstream, ktorý ju dehonestuje pri každej možnej príležitosti sa pýta: „Ide v tomto prípade o úprimné obavy Wagenknecht  o blaho nemeckého štátu, alebo je to len lacná putinovská propaganda? Faktom však je, že politička BSW Sahra Wagenknecht, ktorá bojkotovala Zelenského prejav v Berlíne, sa vyslovila proti vstupu Ukrajiny do EÚ.“

 

„Veľmi jasne odmietame pristúpenie Ukrajiny, pretože tvrdíme, že podmienky na to nie sú splnené. Je nezodpovedné, že federálna vláda dala tomu zelenú,“ povedala šéfka BSW.

 

Z pohľadu Wagenknecht je niekoľko bodov, ktoré hovoria proti vstupu Ukrajiny do EÚ:

 

Vstup Ukrajiny do EÚ by bol hrobom pre milióny nemeckých daňových poplatníkov

Nie sú naplnené ani len úplne základné ekonomické podmienky zu strany Ukrajiny

Existuje korupcia a nedostatok právneho štátu

Na Ukrajine je uctievaný muž, ktorého milície sa zúčastnili na holokauste - Bandera

Po vstupe Ukrajiny do EÚ by táto krajina mohla byť „náhrobným kameňom Európy“

 

Sahra Wagenknecht, ktorej BSW by prípadne mohla spolupracovať s CDU aspoň na lokálnej úrovni, je toho názoru, že Európska únia by sa takto zničila.

Podľa nej sú tieto prístupové rozhovory úplne absurdné.

 

Faktom je, že EÚ v súčasnosti nemôže tolerovať členstvo Ukrajiny. Krajina je zničená a náklady by boli obrovské. Ostatné členské štáty by museli na to dať stovky miliárd a ožobráčili by tak brutálne vlastných občanov.

 

Faktom je aj to, že Organizácia ukrajinských nacionalistov (OUN) vedená Banderom bola účastná na nacistických vojnových zločinoch.

Oba tieto fakty nepopiera dokonca ani mainstream!