Atentát na Sahru Wagenknecht (BSW), tak „nebezpečnú“ pre vládne elity: „Strach je ešte stále v mojich kostiach“

29.08.2024 22:59

V nedeľu sú voľby vo východnom Nemecku a Sahra Wagenknecht  so svojimi vysokými a ďalej rastúcimi preferenciami je  obrovským „nebezpečím“ pre vládne strany – písal som o tom vo viacerých článkoch.

 

A tieto strany robia spolu s médiami všetko možné aj nemožné, aby ju atakovali klamstvami a výmyslami. A možno ešte aj niečim iným.

 

A tak sa netreba diviť nad tým, čo sa dnes podvečer stalo v Erfurte, kde absolvovala volebné podujatie.

 

Zakladateľka BSW Sahra Wagenknecht bola napadnutá neznámou farebnou tekutinou počas svojej predvolebnej kampane v Erfurte. 

Podujatie musela prerušiť a nakrátko opustiť pódium.

 

Na bývalú ľavicovú političku nastriekali červenú tekutinu a mierne ju zasiahli aj do tváre, informoval o tom na mieste fotograf agentúry DPA.

 

Pred javiskom, kde stála pri mikrofóne si pokľakol neznámy muž a potom nastriekal farbu na Wagenknecht.

Páchateľa následne bezpečnostné zložky zatlačili na zem a odviedli v putách. Po krátkej prestávke politička pokračovala vo svojom vystupovaní.

 

Podobne ako pri atentáte na Donalda Trumpa „zlyhali“(prečo asi?) nepochopiteľným spôsobom tí, ktorí ju mali chrániť ako oko v hlave.

 

Vo večerných hodinách Sahra Wagenknecht oznámila na X:

„Ďakujem veľmi pekne za množstvo otázok, ktoré sa týkajú môjho zdravia. Mám sa dobre. Šok mám stále trochu v kostiach. Ale nebojte sa! Rozhodne  sa nenecháme zastrašiť!"

 

Páchateľom je údajne Nemec  50-ročný.

 

Policajný hovorca  povedal:

„Počas prejavu pani Wagenknecht jeden muž nepozorovane získal prístup do ohraničenej oblasti a postriekal ju neznámou červenou tekutinou. Záchranná služba na mieste muža okamžite premohla a zatkla a sa stále zisťuje motív činu. Je v cele policajného zaistenia."

 

Jeho výpoveď ale hneď vyvolá otázku, ako bolo možné, že atentátnik sa nepozorovane mohol dostať do ohraničenej zóny, kde bola Sahra?

Táto zóna je predsa vždy neustále pozorovaná a prísne strážená – alebo to v tomto prípade úmyselne tak nebolo robené?  Za okolností, keď je Wagenknecht médiami a politikmi establišmentu neustále doslova ničená – by to vôbec nebolo prekvapujúce!

 

Vzorky neznámej kvapaliny sa teraz skúmajú v laboratóriu. 

Zatiaľ sa nevie, či v nej neboli otravné, zdraviu škodlivé látky.