Ani slovo v tlači na Západe o „olympiade“ BRICS, ktorej sa zúčastní 5000 športovcov zo 100 štátov. Je to poriadna facka Západu!

05.06.2024 22:29

Keďže politika na Západe určuje a diktuje aj pravidlá  pre šport, a Rusko bolo  vylúčené z olympiády v Paríži, tak predstavitelia bloku BRICS sa rozhodli, že veľké medzinárodné športové hry sa budú konať v Rusku.

 

Športové hry BRICS sa konajú od roku 2016 a ich cieľom je podporiť „upevnenie priateľských športových vzťahov medzi krajinami na základe princípov rovnosti, nediskriminácie a rovnakého prístupu športovcov k súťažiam“. 

 

V roku 2016 sa uskutočnil futbalový turnaj a postupne sa pridávali aj ďalšie športy. V rámci hier sa na summite stretnú aj ministri športu krajín BRICS.

 

Tento rok ale vyznejú tieto hry takpovediac ako vlastná olympiáda – „olympiáda“-BRICS, a to so všetkým čo k tomu patrí, teda aj s „olympijskými“ medailami.

 

 

Je to facka politike Západu a zároveň aj veľký výsmech, aby tak celý svet videl, že Západ už neurčuje  všetko na tejto planéte.

 

A aby toto „zaucho“ bolo ešte výraznejšie, tak BRICS-„olympiáda“ predbehne Paríž – bude sa konať pred jeho spolitizovanou olympiádou!

 

A uskutoční sa ešte pred  summitom BRICS. V pozadí sa už pracuje na rozšírení tejto skupiny štátov – dokonca až do Európy.

 

Na „olympiáde“-BRICS v Rusku sa tento mesiac zúčastní viac ako100 krajín.

 

„Svoju účasť už potvrdilo 97 krajín,“ povedal ruský premiér Dmitrij Černyšenko.

 

Usporiadanie tohto veľkolepého športového podujatia, ktorého sa nemôže zúčastniť žiadna krajina Západu, aj keby veľmi chcela, bolo nariadené dekrétom ruského prezidenta Vladimira Putina,

 

 

Takmer 5000 športovcov bude súťažiť v 27 športoch. O necelých 5 týždňov neskôr sa budú konať olympijské hry v Paríži, kde je Rusko vylúčené.

 

 

V októbri sa bude konať každoročný summit BRICS, ktorý bude prebiehať v ruskej Kazani. Od tohto roku sa členskými štátmi stali aj Egypt, Etiópia, Irán a Spojené arabské emiráty. To bol ale len začiatok expanzie BRICS. Celkovo má dosiaľ záujem o vstup viac ako 40 národov. V Európe je Srbsko považované za krajinu, ktorá by mohla byť prijatá ako prvá.

 

Tento utorok médium South China Morning Post informovalo, že aj Turecko prejavilo zásadný záujem o vstup do BRICS.

 

Pristúpenie Srbska by bolo politicky veľmi brizntné, keďže by zastavilo imperializmus rozširovania EÚ, ktorý sa teraz zameriava na Srbsko. Súčasné kandidátske krajiny pre BRICS sú: Kamerun, Pakistan, Srí Lanka, Sýria, Thajsko, Venezuela a Zimbabwe.

 

O ich žiadostiach sa rozhodne na summite v októbri. Každá členská krajina má jeden hlas a o prijatí sa rozhoduje na základe konsenzu. Thajsko prejavilo záujem o vstup do tejto aliancie v máji a rado by sa zúčastnilo na summite v roku 2024. Okrem toho je Pakistan v kontakte s Ruskom a rokuje s ním o vstupe do bloku.

 

Blok BRICS chce ukončiť globálnu závislosť od amerického dolára a podporovať lokálne meny pre cezhraničné transakcie.

 

Nič z toho západný mainstream svojím občanom ale neprezradí! 

Predsa samozrejme, veď čo, ak by potom začali žiadať svoje vlády, aby sa usilovali o prijatie do bloku BRICS.

.