Američania chcú úplnú kontrolu všade: Za zatknutím zakladateľa Telegramu Pavla Durova je zrejme vláda USA

27.08.2024 17:26

Citujem nemenovaného nemecko-ruského publicistu: „Boli mi poslané časti interných rozhovorov od programátorov Telegramu, ktoré ukazujú, že zatknutie Pavla Durova zrejme nariadila a  kontroluje vláda USA. Americká vláda chce získať úplnú kontrolu nad sociálnymi sieťami a kryptomenami.“

 

Zatknutie zakladateľa Telegramu Pavla Durova ukazuje predovšetkým jednu vec: Vláda USA to teraz myslí vážne s presadzovaním úplnej kontroly na internete. Prečo vláda USA?

Publicista ďalej:

„Dostal som interné rozhovory od ruských programátorov Telegramu, v ktorých po zatknutí Durova sa odráža panika a strach. Všetkých tamojších kolegov, ktorí sú stále na Západe, vyzývajú, aby okamžite utiekli do Ruska.

 

V ich  rozhovoroch sa diskutuje o tom, že na Západe bolo nedávno zatknutých veľa Telegramových a kryptografických programátorov. V USA, ale aj v Európe a – čo je dôležité – dokonca aj v Spojených arabských emirátoch, ktoré boli považované za bezpečný prístav pre mnohých ruských programátorov, ktorí boli kritickí voči ruskej vláde, no zároveň sa nechceli podriadiť Západu, sa tiež zatýka.

 

Mnohých zo zatknutých preto narýchlo priviezli do USA. To sa netýka len ľudí z Telegramu, ale aj programátorov z nezávislých kryptoorganizácií. Americká vláda chce získať úplnú kontrolu nad komunikáciou messenger a transakciami s kryptomenami.

 

Keďže Durov je v skutočnosti prozápadný, ale tiež trval na svojej nezávislosti a slobode prejavu v Telegrame, tak teraz je za svoju ´neposlušnosť´ potrestaný.

Citujem tu správu v chate, v ktorej sa spomínajú mnohé mená programátorov, ktorí boli v posledných mesiacoch zatknutí na Západe. Ľudia na chate ich samozrejme poznajú osobne, musel som si ich vygoogliť a takmer všetky informácie som našiel potvrdené. Ale nechcem tu spomínať tieto detaily, chcem len citovať výsledné závery a tipy, ktoré sú tam uvedené. Chat je aj o Francúzsku, pretože tam už boli zatknutí rôzni programátori, citované vyhlásenia sa netýkajú Durowovho prípadu.

 

Chat o tom hovorí toto:

 Francúzsky súd, prokurátor a Europol o ničom nerozhodujú. Len podporujú a predkladajú obžalobu koncipovanú USA. Videl som obžalobu. Právnici sú úplne zbytoční. V prípadoch takéhoto rozsahu so záujmami USA nemajú na nič vplyv. (...) Osobne som na vlastné oči videl obvinenia v uvedených procesoch. Nepripravili ich Interpol a Europol. Pripravili ich USA. Francúzsko je práve len miesto, kde musia zostať a čakať. Sídli tam veliteľstvo Interpolu. A miestne úrady a bezpečnostné agentúry sú pomocníkmi USA. Chronológia ostatných prípadov ukazuje, že po zatknutí jedného programátora sú veľmi rýchlo aj  príslušné tímy programátorov vždy zatknuté.“

Ďalej nemecko-ruský publicista hovorí:

„Musíte vedieť, že (ruskí) IT ľudia sú veľmi svojrázna skupina ľudí. Poznám veľa ruských IT špecialistov, a tento priemysel je ovplyvnený Západom a mnohí odišli z Ruska, pretože tiež považujú ruskú vládu za represívnu a sympatizujú s mnohými „progresívnymi západnými hodnotami“.

Nie sú to však žiadni presvedčení politickí opozičníci, Väčšinou sú politicky nezainteresovaní a nepoznajú žiadne politické pozadie, ako som si vždy všimol v rozhovoroch s nimi. Informácie získavajú zo západných médií a sú podľa toho ovplyvnení.

Pre mnohých ruských IT špecialistov je to preto teraz veľmi ťažké obdobie. Mnohí na Západe, ktorý bol kedysi hlavným cieľom týchto ľudí, si dnes už všimli, že nie je tam ani zďaleka všetko zlato, čo sa blyští. Mnohí sa teraz vrátili do Ruska rozčarovaní, ako pred časom informovala aj agentúra Bloomberg.

Mnohí z nich nedávno stratili pochopenie sveta, pretože represie na Západe sú oveľa horšie ako kedykoľvek predtým v Rusku. Nie je to pre nich ľahké, keď ich vlastný prozápadný svetonázor začal dostávať poriadne trhliny, a to o to viac, keď pochopili, že USA chcú zničiť oba slovanské štaty – Najprv Rusko a potom Ukrajinu a tak sa zmocniť ich obrovského bohatstva“.

 

Toľko z pera nemecko-ruského nezávislého publicistu a tu už nie je potrebný žiadny môj komentár!

 

Edward Snowden – skvelý znalec USA i Ruska

 

by určite povedal a odkázal, že tí ruskí programatátori, ktorí sa rozhodli rýchlo letieť do Ruska, nemohli urobiť nič lepšie. Osud ostatných, ktorí sa rozhodli brániť na Západe, vyzerá veľmi zle.

A rozhodne by mali nájsť spôsob, ako sa čo najrýchlejšie dostať domov, do Ruska. A nerobiť si viac nijaké ilúzie o Západe.