"A my sme tí hlúpi idioti, ktorí to dovolia" hovorí Sahra Wagenknecht, šéfka BSW o rozmiestnení rakiet USA v Nemecku

13.09.2024 22:00

Strana BSW šéfky Wagenknecht bude už čoskoro s veľkou pravdepodobnosťou súčasťou koalície v krajinských vládach vo východnom Nemecku. Predsedníčka strany sa preto vydala na volebné turné po Brandenbursku, kde ju s napätím a veľkým záujmom všade počúvajú tisícky ľudí.

 

To, ako Wagenknecht zničujúco rétoricky a  pre ňu aj s typicky skvelými duchaplnými argumentami hovorila nedávno o ministrovi zdravotníctva Karlovi Lauterbachovi, prezrádza veľa o jej skvelých politických schopnostiach. 

 

Jej varovanie o plánovanom umiestnení amerických rakiet stredného doletu v Nemecku znie v týchto dňoch podobne presvedčivo, ale ešte naliehavejšie a ešte varovnejšie! 

 

Na námestí pred radnicou vejú vlajky, na jednej je srdce zložené z nemeckej a ruskej národnej farby. 

To ukazuje, že v tomto lužicko-sorbskom meste, je veľa sympatizantov Ruska a Wagenknecht sa o tento prístup k Rusku „opiera“, keď svojim poslucháčom uvádza svoje  argumenty proti rozmiestneniu rakiet.

 

„Keďže toto umožňuje začať útoky hlboko na ruské územie i  na Moskvu, Kremeľ alebo dokonca na ruské jadrové sily bez akéhokoľvek predchádzajúceho varovania, tak to znamená naopak to, že vo chvíli, keď Moskva predpokladá –  pričom sa môže dokonca mýliť – že tieto americké rakety budú zakrátko vystrelené na Rusko, tak Rusi stlačia červené tlačidlo,“

varuje dôrazne Sahra Wagenknecht.

 

 

„Tento zámer umiestniť americké rakety v Nemecku je pre nás priam neuveriteľne nebezpečný, takže samozrejme žiadna iná európska krajina okrem Nemecka nie je ochotná umiestniť takéto rakety na svoje územie.

 

A my sme tí hlúpi idioti, ktorí to robia, pretože to chce kancelár Scholz. Nie, my to ale  nechceme!“ 

kričala Sahra na záver svojej reči svojim neobyčajne pútavým hlasom v Cottbuse - v Cošebúze-sorbiš (hlavné mesto Lausitz – Lužické Srbsko) pred davom ľudí, ktorí prejavovali svoj súhlas s jej slovami  dlhotrvajúcim búrlivým potleskom.